Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

  PC MAGAZINE August 2004
[ Software ]

 

Pinnacle Liquid Edition 5.5

Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: corectare primară și secundară a culorilor, Dynamic Time Warp, randarizarea fundalului, opțiune pentru folosirea unităților din rețea pentru rulare și randarizare, folosirea GPU și CPU.
Ofertant Flamingo Computers, tel.: 021-222.50.41.

Pinnacle Liquid Edition 5.5

Bogdan Hosu

Cel mai recent software pentru editare video din familia Pinnacle este Liquid Edition 5.5 care oferă o corecție a culorii îmbunătățită, noi modalități pentru controlul slow motion și alte facilități pe care vom încerca să le cuprindem în acest material. Pachetul software folosește atât capacitatea GPU (Graphics Precessing Unit) cât și performațele procesorului, fiind capabil să efectueze aproape 1.000 de efecte 2D și 3D în timp real.

Cea mai importantă îmbunătățire cu care sosește noul Liquid Edition este facilitatea reconcepută pentru corecția culorii. Ne-am oprit atenția asupra potrivirii de culoare. Să presupunem că ai un proiect în care sunt două camere ce nu se potrivesc: una este bine luminată, însă cealaltă este prea întunecată. Pentru a corecta această problemă nu trebuie decât să faci un click pe clipul cu camera bună și să alegi opțiunea Set as Reference Clip. Apoi trebuie să selectezi clipul cu camera întunecată și să accesezi meniul Advanced Color Correction Options. Vei obține un panou în care va fi afișat în partea din stânga clipul de referință, iar în dreapta clipul care necesită corecție. Nu-ți mai rămâne de făcut decât să trasezi o linie între un punct de referință dorit și un punct din cel de-al doilea clip, acțiune ce are ca rezultat potrivirea culorilor din cele două secțiuni selectate.

Dacă vrei să fi și mai precis, poți opta pentru opțiunea de balans între trei puncte de culoare, unde alegi un punct întunecat, unul luminat și altul slab luminat. Ulterior vei putea modifica înregistrarea respectivă apelând numai gama de culoare cuprinsă între cele trei puncte alese.

Pentru a putea vizualiza proprietățile unui clip într-un mod avansat, se folosește o imagine 3D formată din combinația între forma de undă și nuanța și intensitea culorilor, putând observa modul în care acestea interacționează în funcție de modificările efectuate asupra clipului.

O altă facilitate importantă poate fi folosită prin apelarea modului de vizualizare histogramă RGB, unde utilizatorul are posibilitatea de a potrivi proprietățile unui clip în funcție de unul de referință care a fost retușat în prealabil. Prin simpla manevrare a culorilor clipului folosind mouse-ul poți potrivi precis cele două culori dorite.

Această ultimă opțiune face posibilă efectuarea anumitor efecte care erau până acum disponibile doar pe stațiile grafice de sute de mii de dolari. Să spunem că ai o înregistrare în care apare o persoană într-un tricou verde, iar în spatele acesteia se află un tablou cu nuanțe de albastru pe un perete alb, și vrei să schimbi toate aceste culori într-o altă nuanță. Folosind opțiunea de corectare secundară a culorilor, poți selecta toate cele trei culori, izola marginile fiecăreia și opera modificări care vor afecta fiecare culoare individual.

O altă opțiune excelentă cuprinsă în pachet constă în funcția dynamic motion control, funcție ce poate fi accesată din meniul Time Warp Editor din biblioteca de efecte. După selectarea opțiunii Edit se va inițializa o feresastră în care se poate observa o diagonală roșie ce indică viteza originală a clipului. Dacă tragi linia de control sub cea de referință, clipul va rula la o viteză redusă, iar dacă modifici parametrii liniei peste referință, clipul va beneficia de o viteză de rulare sporită. Diferențele de viteză vor fi date în funcție de valoarea modificărilor efectuate de utilizator.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro