Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE August 2003
[ Comunicații ]

 

Samsung SGH-S300M

 

PUNCTAJUL OBTINUT

Ofertant H.A.T. Group Co Romania
tel.: 021-326.34.55

Din ce în ce mai - Samsung SGH-S300M

Cristian Lăcraru

Dimensiuni din ce în ce mai reduse. Funcții din ce în ce mai multe. Forme din ce în ce mai variate. Utilizatori din ce în ce mai pretențioși. Se poate deduce că expresia evoluției ar fi ceva de felul "din ce în ce mai". Vorbind în acest caz despre terminale mobile, problema se pune și dacă operatorii de telefonie mobilă oferă servicii "din ce în ce mai", dar și dacă utilizatorii de astfel de terminale sunt "din ce în ce mai". În cazul primei categorii, a operatorilor, lucrurile merg foarte bine, poate chiar prea repede. Cea de-a doua categorie, a utilizatorilor, se pare că se axează în acest moment mai mult pe sectorul design și multimedia (cel puțin pe piața din Romania). Fără a lua prea mult în seamă creșterea tehnologică a terminalelor. Am aflat deci că producătorii de terminale mobile trebuie să producă modele la un înalt grad tehnologic și într-o gamă cât mai variată de forme, culori și funcții multimedia.

Samsung S300M fură privirea prin dimensiunile sale foarte reduse. De la distanță pare o brichetă ceva mai "specială", cu antenă. De aproape îți dai repede seama că o brichetă nu prea are ecran LCD pentru afișarea nivelului de gaz J. Pentru a nu deveni greoi de manevrat, Samsung S300M prezintă un sistem de deschidere pe verticală, cu clapă. În acest fel se face mai ușor legătura ureche/gură.

Pe lângă funcțiile clasice de telefon, Samsung S300M deține o extraordinară colecție de lumini, melodii, sunete și alte accesorii, toate aduse pentru a face telefonul cât mai distractiv. Și țelul a fost pe deplin atins. Ecranul color este exploatat la maxim, datorită animațiilor întâlnite aici. Nimic nu stă la locul lui. Apeluri, meniuri, avertizări. Până și imaginea de fundal este animată. Samsung S300M are două ecrane. Cel mai mic și mai mic este plasat pe fața clapetei. În acest fel utilizatorul poate culege în orice moment informații despre starea telefonului fără a mai fi nevoie de deschiderea clapei. Am observat că în timpul unei convorbiri (acțiune ce se efectuează cu clapa ridicată) este afișat pentru o scurtă durată numărul apelat și pe ecranul mic. Acest lucru nu este foarte îmbucurător, ecranul mic fiind plasat, așa cum am mai spus, pe partea exterioară, deci în "văzul lumii". Sigur că poziționarea mâinii poate rezolva totul. Am vrut să vedem și dacă sunt afișate în continuare și eventualele coduri (robot telefonic de exemplu) ce se pot introduce în timpul unei convorbiri. Nu vă faceți probleme. Rămân secrete J. Ar mai fi ceva de adăugat. Nici unul dintre ecrane nu are o vizibilitate bună în condiții de lumină solară puternică.

Manevrabilitatea lui S300M nu are puncte slabe. Este nevoie totuși de ceva mai multă atenție la început, acordată tastelor pentru direcții. Acestea sunt așezate circular, iar în centrul lor se află butonul de conectare GPRS. La capitolul conectare mai poate fi amintit și portul IR.

Ca o impresie finală am spune că Samsung S300M reprezintă un telefon "fără astâmpăr". Este excelent pentru cei foarte dinamici. În același timp se pretează foarte bine și la geanta unei domnișoare sau doamne. Este mic, șic și plin de surprize. Imagini în mișcare, sunete care mai de care mai țipătoare și mai variate.

Specificații: dimensiuni 80x40x20 mm, greutate 70 g, ecran color 128x128, GPRS, IR, WAP 1.2.

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro