Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE August 2003
[ Comunicații ]

 

Palm Zire 7

 

PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 115€ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.


 

Palm Tungsten C

 

PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 575€ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Ofertant Flamingo Computers
tel.: 021-222.50.41

PDA pentru toți

Cristian Lăcraru

În numărul din luna martie am prezentat două modele de PDA produse de către Palm. Era vorba despre Tungsten T și Zire. De data aceasta avem aceeași protagoniști, dar cu ceva mai multă experiență. Numele lor de scenă a fot schimbat, în fața dumneavoastră apărând Tungsten C și Zire 71.

Ținta lor nu s-a schimbat, Tungsten-ul fiind destinat sectorului bussiness, iar Zire adresându-se utilizatorilor medii. Și prețul face puțin vizibilă această diferență. După cum vă dați seama, fiind vorba în primul rând despre sectorul PDA, majoritatea funcțiilor sunt comune. Apar însă mici diferențe, mai mult sau mai puțin semnificative.

Zire 71 aduce față de varianta anterioară ecranul color. Acesta este însă doar primul plus vizibil. Pentru că la o privire mai atentă se observă și prezența unei camere foto încorporate. Accesul la aceasta se face prin culisarea capacului frontal, după această etapă apărând și butonul de shot. Se pare că ecranul color este totuși o consecință a prezenței camerei foto. În afară de fotografii se mai poate vorbi și despre posibilitatea rulării unor filmulețe, asta după conversia necesară. Pentru manevrabilitate sporită s-a ales varianta implementării unui joystick. În rest modificări vizibile nu se mai observă. Zire 71 prezintă un port pentru carduri SD și ieșire pentru căști. Legătura dintre cele două poate fi tradusă prin existența unui player MP3. Și când e vorba de muzică e nevoie de memorie J. Zire 71 nu oferă decât 16 MB de memorie internă. Nu uitați însă de portul SD.

Fratele mai mare, Tungsten C afișează de departe o altă prestanță, deși nu prezintă ca accesoriu o cameră foto. Principalul punct vizibil este tastatura. Dacă la Zire tastatura este virtuală, afișată pe ecran, Tungsten prezintă o tastatură "hard", cu nu mai puțin de 40 de butoane (incluzându-le și pe cele pentru navigare). Prezența tastaturii aduce rapiditate în scriere, dar poate fi de un real folos și pentru cei care nu prea se descurcă cu zona Graffitti. Accesul în meniuri a fost și el îmbunătățit.

Și Tungsten C prezintă ieșire pentru căști. Deși intern există 64 MB de memorie este oferit și un slot de extensie pentru carduri SD. Afișajul este excelent, ecranul fiind iluminat. Scrierea și citirea unor dicumente precum MS Office PowerPoint, Word sau Excel se pot face fără probleme pe Tungsten C. Există încorporat un browser Web și un client VPN.

Transferul de date, conexiunile, sincronizările și instalarea unor programe noi au funcționat fără nici o problemă pe Tungsten C, cât și pe Zire 71.

Ambele ehipamente reprezintă cu succes clasa PDA, evoluțiile tehnologice prin care au trecut de-a lungul unei nu foarte lungi perioade de timp, făcându-și simțită repede prezența. Cele mai interesante accesorii prezente pe Tungsten C și Zire 71 (nontehnologic vorbind), sunt ecranul color și posibilitatea de expandare a memoriei, grație porturilor SD implementate. În rest cele două minunății pot cu siguranță satisface cea mai mare parte din utilizatorii echipamentelor tip PDA.

Specificații Palm Zire 71: PDA afișaj color 320x320 pixeli, sistem de operare Palm OS 5.2.1, conectare USB, Ir, 16 MB intern, slot SD, cameră foto integrată, funcție de player MP3.

Specificații Palm Tungsten C: PDA afișaj color 320x320 pixeli, sistem de operare Palm OS 5.2.1, conectare USB, Ir, 64 MB intern, slot SD, conector universal pentru periferice.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro