Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE August 2003
[ Comunicatii ]

 

Sony Ericsson P80

 

PUNCTAJUL OBTINUT

În Romania prin distribuitorii Sony Ericsson.

Un adevărat birou într-un buzunar - Sony Ericsson P800

Cristian Lăcraru

Telefoanele mobile încep să-și depășească limitele. Se pare că simpla funcție de terminal mobil nu mai este îndeajuns. Deși nu cu foarte mult timp în urmă au fost implementate noi servicii și noi accesorii din ce în ce mai interesante asupra acestor tipuri de echipamente, producătorii au simțit nevoia de a sări puțin peste pragul clasic. Un exemplu foatre elocvent este noul telefon de la Sony Ericsson, P800.

La prima vedere echipamentul pare ceva destul de ciudat. Nu se poate spune dacă este vorba de un telefon, de un aparat de fotografiat digital, un player MP3 sau de un PDA. Și am putea să ne imaginăm și alte utilități, date fiind dimensiunile, ecranul și modurile de conectare. Fiind însă foarte vizibilă sigla Sony Ericsson, este mai mult decât sigur că în fața noastră se află un telefon mobil. Pe parcurs ne vom da seama că toate cele enumerate mai sus (aparat, foto, PDA...) fac parte din noul Sony Ericsson P800.

Am dezvălui deja o parte din minunățiile ascunse în P800. Să luăm pe rând fiecare punct prin care am trecut și pe care l-am descoperit în timpul cât Sony Ericsson P800 a zăbovit în laboratorul PC Magazine.

Telefon

Cred că putem spune că principala funcție pe care o îndeplinește P800 este cea de telefon mobil. Aici se regăsesc toate funcțiile pe care ai putea să ți le dorești de la un astfel de echipament. Lucrul cu acesta este mult îmbunătățit datorită ecranului mare, creionului electronic și clapei rabatabile. Posibilitățile de conectare cu alte echipamente sunt multiple. De la bordul lui P800 se poate comunica GPRS, IR, Bluetooth, USB, conector universal.

PDA

O a doua funcție cu rol prioritar în P800 o reprezintă cea de PDA. Acesta este și principalul motiv pentru care P800 este diferit de alte terminale din mobile, chiar depășind astfel aceste sfere. Ecranul de dimensiuni mari sensibil la atingere și creionul electronic au rolul de a face cât mai ușoară și mai rapidă obișnuirea cu P800 și cu funcțiile sale. Creionul electronic se "parchează" lateral dreapta. Forma sa este destul de interesantă, total diferită față de cea întâlnită la dispozitivele PDA. Mare atenție la utilizarea creionului. Dispozitivul de blocare nu este foarte complex, iar la o utilizare neglijentă poate fi "păcălit".

Funcțiile PDA de pe P800 sunt aceleași ca cele întâlnite la un PDA normal. Accesul la acestea pare însă ceva mai îmbunătățit. Meniul este un mix între cel pentru PDA și cel din MS Windows. Existența lui "Control Panel" face mult mai ușor de înțeles ce submeniuri se ascund aici în acesta.

Pentru utilizarea tip PDA, dar nu numai, se poate opta pentru înlăturarea clapei cu tastele numerice. În acest caz însă ecranul nu mai prezintă nici o protecție. Dimensiunile ecranului sunt numai bune pentru a putea naviga fără probleme.

Și altele

Ar mai fi de semnalat câteva mici accesorii adăugate lui P800. Pentru că este vorba de un echipament cu pretenții, nu putea lipsi slotul de memorie. Aici este vorba de un Memory Stick Duo. Așa că de memorie să nu vă faceți probleme. Cumpărați câtă aveți nevoie. Prin posibilitatea de conectare la calculator și prin prezența la bord și a unui card de memorie, se înțelege faptul că P800 poate fi utilizat fără restricții și pe post de player MP3.

M-am bucurat foarte tare în momentul în care am observat, lateral stânga, o rotiță (jogdial) pentru accesul prin meniuri. Telefonul meu este model Sony și deși este ceva cam vechi are implementat un astfel de accesoriu. Când l-am cumpărat am avut ceva probleme până m-am obișnuit cu acest nou accesoriu. La foarte scurt timp însă mi-am dat seama că este cel mai interesant și mai rapid mod de navigare pe care l-am întâlnit. Iată deci de ce m-am bucurat când am văzut și la P800 același mod de acces prin meniuri, este adevărat ceva mai bine pus la punct față de modelul impementat pe telefonul meu Sony.

Dacă tot are un ecran color de dimensiuni mari era și păcat să nu existe și o cameră foto. Așa că P800 prezintă pe spate o cameră foto ce poate capta imagini cu o rezoluție de 640x480 . Obiectivul nu prezintă protecție suplimentară asupra loviturilor sau zgârieturilor, deși poate ar fi putut fi impelementat un sistem de culisare. Fotografiile făcute cu P800 au fost de o calitate surprinzător de bună pentru o cameră foto de pe un telefon mobil.

Specificații: dimensiuni 117x59x27 mm, greutate 158 g, antenă internă, sistem de operare Symbian v7.0, procesor ARM 9, port MemoryStick Duo, ecran TFT, dimensiune ecran 40x61 mm, rezoluție 208x320, compatibilitate C++, Java, Bluetooth, IR, USB, GPRS, HSCSD, SMS, MMS, EMS, E-MAIL.

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro