Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


  PC MAGAZINE August 2003
[ Imagine ]

 

BenQ FP 591

 

PUNCTAJUL OBTINUT

Preț informativ: 517$ (fără TVA).
Garanție: 36 luni.
Ofertant Tornado Sistems,
tel.: 021-206.77.77

BenQ FP 591 - un LCD în 16 ms

BenQ FP 591, un monitor LCD de efect. Designul său frapează la început în primul rând datorită marginilor suplimentare din jurul ecranului. Impresia generală este foarte bună. Stativul este realizat sub formă paralelipipedică și poate ține și rol de mâner în cazul în care doriți să plimbați monitorul și prin alte birouri. Este permisă o rotire în plan vertical de 20 de grade. Pentru accesul la meniuri este pus la dispoziție un panou frontal, foarte bine delimitat de restul "pieselor". Cele 6 butoane prezente pe panou sunt sensibile la atingere. Unul dintre butoane permite afișarea imediată a tipului semnalului și rezoluției de lucru, fapt de foarte mare ajutor. În acest fel nu este nevoie de o plimbare consumatoare de timp prin meniuri pentru a vedea starea setărilor de lucru ale monitorului. Celelalte butoane se ocupă de setări asupra luminozității și contrastului, precum și asupra activării și operării în meniul OSD. În stânga panoului frontal se află și o priză pentru căști, necesară mai ales în lucrul la birou.

Unghiul de vizibilitate este de 140 de grade pe orizontală și de 120 de grade pe verticală. FP 591 poate lucra la o rezoluție nativă de 1024x768. Cea mai interesantă caracteristică aflată sub tutela lui BenQ FP 591 este reprezentată de prezența unui timp de răspuns de numai 16 ms. Este cel mai mic timp de răspuns pe care l-am întâlnit până acum la un astfel de monitor. Această valoare, de numai 16 ms., face ca monitorul să poată fi utilizat, fără nici o problemă de inerție a imagii, pentru vizionarea DVD-urilor și rularea jocurilor (testul cel mai greu pentru un monitor LCD). Cele 16 ms reprezintă un pas mare în tendința de intrare a monitoarelor LCD pe piața gamer-ilor. BenQ FP 591 prezintă o excelentă imagine, o foarte bună luminozitate și contrast.

Pentru a se detașa și mai mult de linia clasică a monitoarelor LCD, FP 591 are implementat un cititor de carduri. Acesta este plasat în partea de sus a ecranului și poate citi carduri CompactFlash, SmartMedia și SecureDigital. Acest accesoriu adăugat lui FP 591 se poate dovedi extrem de util, nemaifiind nevoie de achiziționarea unui cititor de carduri separat, cel implementat în monitor citind cele mai utilizate formate de carduri de memorie externă.

BenQ FP 591 poate reprezenta un prieten de nădejde pe biroul dumneavoastră. Pe toată perioada de cazare a lui FP 591 în laboratorul PC Magazine comportarea sa a fost mai mult decât exemplară. Posibilitățile sale de conectare, cititorul de carduri încorporat, excelentul timp de răspuns, și nu în ultimul rând designul deosebit de atrăgător, fac din FP 591 un adevărat mamut în miniatură pe biroul dumneavoastră.

Specificații: monitor LCD 15", dimensiuni 401,7x392x182,4 mm, greutate 5,3 kg, rezoluție nativă 1024x759, 16,7 milioane culori, timp de răspuns 16 ms, intrare video analogică și digitală, conectare USB, intrare audio, contrast 450;1, cititor carduri încorporat (CF, SD, SM), difuzoare încorporate, certificări: TCO 95, TÜV/Ergonomics, TÜV/ GS, FCC Class B, ISO 13406-2, VCCI, UL, CB Report, CE, C-Tick, BSMI, Fimko, GOST.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro