Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

  PC MAGAZINE Aprilie 2004
[ Software ]

 

CorelDraw Graphics Suite 12

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Cerințe sistem: 128MB RAM (256MB recommended); 250MB spațiu hard disk; Microsoft Windows 2000, XP, sau Tablet PC Edition
Ofertant Omnilogic, tel.: 021 - 303.31.75

CorelDraw Graphics Suite 12

Bogdan Hosu

Ani la rând CorelDraw Graphics Suite a venit cu ceva nou pentru a face față cerințelor utilizatorilor dar și pentru a-și menține poziția de top pe care se află. CorelDraw Graphics Suite 12 nu putea face excepție. Cele trei programe incluse în suită - CorelDraw, Corel Photo-Paint, și Corel R.A.V.E - sunt capabile să lucreze cu toate tipurile de grafică, inclusiv vectorială, bitmap, sau simplă animație Web.

Avantajele lui CorelDraw sunt capacitatea de a prelucra ilustrații complexe sau multi-pagini DTP (Desktop Publishing), pe lângă integrarea sa alături de cel mai puternic editor de imagini din suită, Corel Photo-Paint. Manevrarea acestor aplicații este destul de accesibilă datorită unei interfețe clare și a unui CD tutorial.

În plus, CorelDraw Graphis Suite 12 oferă utilizatorilor posibilitatea de a importa sau exporta aplicații Adobe, precum și suport pentru fișiere AutoCAD DXF sau DWG.

Cu toate acestea, Corel nu are suport pentru formatul RAW, ceea ce îi va nemulțumi pe cei care realizează fotografii digitale în acest format.

Căsuța de dialog care apare în momentul exportării unui fișier către Microsoft Office sau Word Perfect Office oferă opțiunea de optimizare a graficelor pentru prezentări, desktop, sau tipărire comercială.

Deși nu este la fel de puternic ca alte aplicații mult mai cunoscute, precum Macromedia Flash, R.A.V.E 3 (Rave Animated Effects) folosește excelentele obiecte ale lui Corel pentru a anima forme geometrice sofisticate.

Pentru procesatorii de grafică, cea mai mare schimbare a fost efectuată în interiorul lui CorelDraw și este o unealtă care se numește Smart Drawing Tool. Aceasta recunoaște orice formă desenată de utilizator și o redesenează automat folosind linii și curbe clare. Spre exemplu, dacă desenezi un cerc cu ajutorul mouse-ului, acesta va fi neclar ca formă.

Aici intervine tehnologia integrată de recunoaștere a formelor geometrice, care transformă "desenul tău" într-un cerc. Deși această unealtă are ceva dificultăți în recunoașterea poligoanelor, ea poate fi un ajutor de nădejde atunci când trebuie să alcătuiești scheme sau grafice de prezentare și ești presat de timp.

O altă noutate în această suită este Dynamic Guides, prezent în interiorul lui CorelDraw, care depistează modificările de aliniere a datelor din document pe măsură ce acestea sunt efectuate. Astfel se oferă o bună administrare a alinierii textului sau diferitelor formelor. Opțiunea Guides lucrează interactiv cu Snap to Object, o unealtă îmbunătățită față de versiunea 11.

Cei care prelucrează imagini digitale vor descoperii în Photo-Paint 12 o nouă unealtă: Touch-Up. Construită pe standardul uneltelor de clonare a imaginilor care se găsesc în cele mai multe editoare, și similară cu corectoarele de ochi roșii, aceasta analizează datele din aria pe care vrei să o editezi și îți permite să corectezi ușor imperfecțiunile prezente.

Unealta Eyedropper te lasă să selectezi o nuanță de culoare de oriunde din suprafața desktop-ului și chiar permite copierea unui număr de propietăți precum sublinierea, umplerea, rotația, mărimea, efectele, pentru ca mai apoi să oferi aceste atribute obiectelor tale.

Datorită suportului Unicode, operarea fișierelor scrise în deverse limbi este mult mai accesibilă, fiind disponibile nu mai puțin de 65.000 de caractere pentru toate limbile.

Pe lângă cele trei mari programe, CorelDraw Graphics Suite mai cuprinde și CorelTrace 12 (care convertește imagini bitmap în forme vectoriale), CorelCapture 12 (un utilitar pentru capturile de imagini), Microsoft Visual Basic for Applications 6.3 (pentru crearea de macro-uri), Bistream font Navigator 5.0, QuickTime 6.0 Player, și Kodak Digital Science, plus o bibliotecă virtuală cu fișiere clip art și fonturi.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro