Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

  PC MAGAZINE Aprilie 2004
[ Imagine ]

 

Canon PowerShot G5

Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: cameră foto digitală, senzor 5 MPixeli CCD GRGB, rezoluție maximă 2592x1944, telecomandă Ir, ieșire video NTSC/PAL, CF inclus 32MB, ecran LCD 1.8", formate de înregistrare RAW, JPEG, zoom wide 35 mm, zoom tele 140 mm, F2.0-F3.0, macro 5-50 cm, conectare USB 1.1, dimensiuni 121x74x70 mm, greutate 481 g.
Preț informativ: 916€ (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Ofertant Tornado Sistems, tel.: 021 - 206.77.77

Canon G5

Cristian Lăcraru

Să vorbim puțin despre design

Designul este foarte apropiat de cel al camerelor cu film, totul fiind foarte bine compactat. Nici lentilele, realizate chiar de către Canon, nu beneficiază de un spațiu prea mare de manevră (tun). Așezarea per ansamblu a butoanelor este foarte reușită, nefiind nevoie de manevre speciale sau de un preview asupra lor de fiecare dată când sunt utilizate. Pentru previzualizare și vizualizare a pozelor există două metode: ecranul LCD și viewfinder-ul. Acesta din urmă nu este electronic. Cât despre ecranul LCD putem spune că modul de lucru cu el este destul de nou, fiind permise rotații ale acestuia. Se poate ajunge prin această metodă ca ecranul să fie așezat cu fața în jos (când transportăm aparatul este oferită o excelentă protecție), sau ca ecranul să fie scos în lateral (permite o rotire în jurul propriei laterale stânga). În afară de aceste două metode de vizualizare, în cazul în care doriți să economisiți energie puteți renunța la ecranul LCD și utiliza un alt ecran ecran, ceva mai mic, plasat în partea superioară a aparatului. De semnalat faptul că acesta nu prezintă iluminare pentru timp de noapte sau spații neiluminate corespunzător.

Înregistrarea pozelor se face pe mediu Compact Flash. Nu trebuie să vă faceți probleme cu capacitatea unui CF pentru că acum a apărut pe piață deja un CF de 8GB.

Senzor de 5 MP

Senzorul de captare utilizat de PowerShot G5 este un CCD la 5 Mega Pixeli (ceea ce s-ar traduce într-o rezoluție maximă a pozei de 2592x1944), rezoluție efectivă care în acest moment reprezintă o valoare îndeajuns de mare pentru fotografii care se apropie din ce în ce mai mult de film. Însă pentru astfel de fotografii nu este de ajuns un astfel de senzor, întreaga cameră fiind implicată într-un astfel de proces. Așa că nu vă ghidați niciodată numai după tipul senzorului implementat.

Concluzii

Power Shot G5 este într-adevăr o cameră ce merită să fie încercată și chiar cumpărată. Excelenta rezoluție a fotografiilor preluate, ușurința în manevrare și posibilitățile de lucru existente asupra sa sunt bile cu adevărat albe aduse acestei camere. Deși prețul pe piața din România vă poate părea mare, gândiți-vă de mai multe ori înainte de a pune în prim plan prețul.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro