Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

  PC MAGAZINE Aprilie 2004
[ Imagine ]

 

Sony DCS F828

Imaginea mărită

 
PUNCTAJUL OBTINUT

Specificații: cameră foto digitală, dimensiuni 134x91x156 mm, greutate 906 g, senzor 8 MP CCD RGBE, rezoluție maximă 3264x2448, ecran LCD 1,8", viewfinder LCD TFT 0,44", formate de înregistrare RAW, TIFF,JPEG, zoom wide 28 mm, conectare USB 2.0, A/V out.
Preț informativ: 1.123 € (fără TVA).
Garanție: 12 luni.
Ofertant Flamingo Computers, tel.: 021-222.50.41


Sony urcă la 8MP

Cristian Lăcraru

Senzor de 8 MP

Fotografia digitală face noi pași. Senzorul de captare reprezintă una din piesele cu greutate (chiar dacă în realitate dimensiunile și masa sa sunt să zicem... neglijabile☺) dintr-un astfel de aparat foto. Am mai spus însă și nu uitați că nu doar senzorul contează pentru o fotografie de calitate. Deocamdată însă, personajul principal din Sony DSC F828 este senzorul, de 8 MegaPixeli, asigurându-se în acest mod o rezoluție maximă a pozelor de 3264x2448 pixeli.

Manevrabilitatea este un alt punct forte semnalat la DSC F828. Sistemul de lentile este impresionant, în afara funcționalității oferite fiind și un excelent suport pentru mâna stângă. Tot de aici poate fi reglat zoom-ul optic (care ajunge la 8 x), dar și manual focus-ul (toate extrem de simplu de accesat). Sistemul de lentile (tunul-produs de către Carl Zeiss), permite și o rotire în plan vertical în jurul axei corpului aparatului. Toate butoanele sunt plasate astfel încât, după obișnuirea cu camera, să nu apară apăsări accidentale ca urmare fie a unei așezări prea aglomerate a acestora fie unei așezări incomode utilizatorului.

Pentru vizualizare există două metode: ecranul LCD și viewfinder-ul. Primul are o diagonală de 1,8". Viewfinder-ul este și el electronic și color. Trecerea de la un mod la altul se face printr-un buton dedicat. O altă metodă de a vizualiza acțiunile camerei este și ecranul LCD plasat în partea de sus, mai mic, fără performanțe grafice deosebite dar cu rol excelent pentru economisirea bateriei (acumulator) în cazul în care dezactivați ecranul LCD color. Trebuie specificat faptul că ecranul "cel mic" de mai înainte este iluminat din spate.

Pe lângă suportul pentru Memory Stick a mai fost adăugat însă încă un suport de stocare, fiind vorba de cardurile CompactFlash.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro