Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE MAI 2002
[ Imprimare ]


Noile multifuncționale HP

Șerban Păduroiu

Activitatea zilnică în orice birou presupune tipărirea de documente, trimiterea de faxuri și e-mail-uri și, ocazional, scanarea de imagini. Echipamentele multifuncționale permit realizarea tuturor acestor operații și, în plus, acoperă prin combinarea funcțiilor de bază și funcția de copiator. Avantajele utilizării unor astfel de echipamente sunt economia de spațiu, economia din punct de vedere financiar, costul unui astfel de echipament fiind mai mic decât costul cumulat al unei imprimante, al unui scaner, al unui copiator și eventual al unui fax, economia de timp necesar acomodării cu echipamentul. Dezavantajul este legat de complexitatea crescută a echipamentului care se traduce printr-o fiabilitate scăzută, mai ales dacă ținem cont că defectarea unui subansamblu de bază afectează funcționarea tuturor celorlalte.

Noua serie de multifuncționale HP Laserjet 3300 mfp este fără îndoială una dintre cele mai avantajoase oferte de pe piață. Modelul de bază oferă facilitatea de tipărire, scanare și copiere, celelalte trei modele oferind în plus posibilitatea utilizării unui alimentator automat de originale pentru funcția de scanare-copiere, a conectării într-o rețea de tip UTP 10/100 și a integrării funcției de fax cu ajutorul includerii unui modem de 33,6 kpbs.

De ce este această serie avantajoasă? Deoarece reprezintă o îmbinare fericită de caracteristici.

Pentru funcția de tipărire a fost folosită structura de bază a imprimantei HP LaserJet 1200, model care există pe piață de suficient timp pentru a-și proba fiabilitatea în condiții reale.

Viteza de 14 pagini pe minut, rezoluția maximă de 1200 dpi și volumul maxim de lucru lunar de 10.000 de pagini acoperă nevoile unui spectru extrem de larg de utilizatori (la o socoteală rapidă puteți tipări cam 370 de pagini pe zi!). Extragerea hârtiilor blocate în interior în cursul tipăririi se poate face prin ușița poziționată în spatele echipamentului, accesul la această ușiță fiind unul dintre elementele de care trebuie să țineți seama atunci când alegeți amplasamentul.

Este prima oară când într-un multifuncțional produs de către HP se îmbină tipărirea laser cu un scaner flatbed. Aplicând același procedeu, modulul de scanare a fost realizat pe baza modelului oferit de scanerul HP ScanJet 2200c, model distribuit de suficient timp.

Modulul de scanare este plasat în partea superioară, aspectul general al echipamentului fiind asemănător cu o ciupercă. Plasarea căii de ieșire a documentelor tipărite într-un compartiment în interiorul echipamentului, sub modulul de scanare și deasupra modulului de tipărire, asigură o economie de spațiu fără a fi afectată ușurința în utilizare.

Pentru modelele 3320, 3320n și 3330 echipamentul este dotat cu un alimentator automat de originale (ADF) cu capacitate de 50 de foi.

Folosirea alimentatorului permite scanarea fără a fi necesară deplasarea ansamblului lampă-senzor, ceea ce permite obținerea unei viteze mari fără a fi afectată calitatea. Folosind alimentatorul automat de originale copierea a 50 de pagini a durat 5 minute și 8 secunde (timp de inițializare 15 secunde).

În cazul modelului 3330 existența unui modem cu viteza de 33,6 kbps permite realizarea funcției de fax. Mai multe despre performanțele acestei funcții nu pot să vă spun, modelul respectiv nefiind prezent în laboratorul nostru.

Conectarea se poate realiza pentru toate modelele prin intermediul portului paralel sau USB, modelul 3320n fiind dotat în plus cu un print-server HP JetDirect 310x. Acesta permite conectarea la rețele UTP 10/100 Mbps. Se configurează rapid, driverele furnizate acoperind majoritatea sistemelor de operare.

Instalarea se realizează extrem de ușor, indiferent de modul de conectare la calculator (local sau prin rețea). Gestiunea documentelor se realizează cu ajutorul unui program numit HP LaserJet Document Manager. Acesta permite în plus configurarea și comanda echipamentului, prelucrarea la un nivel primar a imaginilor și documentelor.

Independent de configurarea și comanda realizată prin software, echipamentul se poate controla și cu ajutorul ecranului cu cristale lichide (16 caractere) și a tastaturii situate pe panoul frontal. În cazul conectării în rețea nu mai funcționează facilități devenite de acum clasice cum ar fi comanda de pe panoul frontal a scanării documentului către clientul de mesagerie electronică etc.

Posibilitatea de folosi simultan funcția de tipărire și cea de scanare sau trimitere de faxuri reprezintă un avantaj, mai ales atunci când conectarea se face direct în rețea.

Pe toată durata instalării și exploatării echipamentului nu au apărut nici un fel de probleme software sau hardware (nici măcar hârtia nu a rămas blocată în interior). Echipamentul este extrem de prietenos, fiind construit pentru a fi utilizat de către oricine (după o perioadă minimă de familiarizare). În concluzie, echipamentul prezentat este unul dintre cele mai complete multifuncționale laser apărute pe piață, achiziția sa fiind o afacere excelentă.

HP LaserJet 3300 mfp
Specificații: multifuncțional de format original/ copie A4, procesor 66 MHz, memorie 32MB (maxim 96), tipărire monocromă cu viteza de 14 pagini pe minut la rezoluție maximă 1200x1200 dpi, limbaje suportate PCL 5e, 6 și HP PostScriptź Level 2, volum lunar 10.000 pagini, scaner flatbed (plan) color rezoluție optică 600 dpi (9600x9600 dpi interpolat), adâncime de culoare 24 bit, 256 nivele de gri, funcție de copiere monocromă cu viteză de 14 pagini pe minut, modificare dimensiune original de la 25 la 400% (incrementare cu 1), conectare prin port paralel sau USB, tavă de alimentare cu hârtie de 250 foi.
Garanție: 1 an.

HP LaserJet 3320 mfp
Specificații: similare modelului 3300, oferind în plus un alimentator automat cu originale pentru scaner cu capacitatea de 50 de foi.
Garanție: 1 an.

HP LaserJet 3320n mfp
Specificații: similare modelului 3320, oferind în plus posibilitatea conectării directe într-o rețea de tip UTP prin intermediul print-serverului HP JetDirect 310x (10/100 Mbps).
Garanție: 1 an.

HP LaserJet 3330n mfp
Specificații: similare modelului 3320, având încorporat în plus un modem cu viteza de 33,6 kbps care permite recepționarea și transmiterea de faxuri.
Garanție: 1 an.

Apreciere:
PUNCTAJUL OBTINUT

În România prin HP România,
Tel.: 01-205.33.55.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro