Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE FEBRUARIE 2002
[ Comunicații ]

Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

În România prin distribuitorii Nokia

Telefonul multimedia - Nokia 5510


Cristian Lăcraru

Suntem cu toții martori la rapida evoluție a echipamentelor electronice, din această clasă nefiind excluse nici telefoanele mobile. Un telefon mobil reprezintă comunicare, libertate, reprezintă accesul la informație. Sunt lucruri de care în acest moment omul nu poate fi privat. Nokia este una dintre cele mai importante firme care încearcă să facă din telefonul mobil un echipament multifuncțional, un dispozitiv care pe lângă clasica funcție de telefon să ofere servicii menite să ajute unui utilizator.

Vom prezenta modelul Nokia 5510, un telefon care dorește să revoluționeze piața terminalelor mobile. Pachetul conține, pe lângă telefon, un alimentator, cabluri de conectare, CD, și un manual deosebit de consistent. La prima vedere am fost surprins de dimensiunile și aspectul telefonului. Este vorba de un aparat care apare contra tendinței de miniaturizare existente pe piața telefoanelor mobile. În ceea ce privește aspectul, totul reprezintă o provocare, începând de la ecranul care se află dispus de această dată în mijlocul aparatului, la tastatura complet nouă, și până la multitudinea de conectori prezenți pe părțile laterale ale telefonului. Totul în ansamblu nu prea seamănă cu un telefon, ci mai degrabă cu un echipament care la prima vedere poate fi considerat un mini computer. Dar haideți să luăm pe rând toate aceste noutăți și facilitățile prezente în telefonul Nokia 5510.

Așa cum am spus, ecranul se află dispus pe mijlocul telefonului. Poate că dimensiunile sale sunt puțin cam reduse pentru un telefon multimedia, acesta răspunzând totuși excelent nevoilor utilizatorului.

Tastatura reprezintă o noutate, datorită dispunerii sale în stânga și în dreapta ecranului. Aceasta este de fapt aproape identică cu una de calculator, fiind optimizată pentru scrierea mesajelor SMS și utilizarea WAP-ului. De precizat faptul că dimensiunile tastelor sunt puțin cam reduse, lucru puțin incomod pentru cei cu deficiențe de vedere.

Prezența pe acest telefon a unui port USB poate surprinde pe oricine. De această dată telefonul poate fi asemuit cu un alt echipament extern al calculatorului. Pe CD-ul cu care sosește telefonul se află programul Nokia Audio Manager, prin intemediul căruia veți fi capabili să folosiți la maxim capacitățile multimedia ale acestui telefon, player-ul MP3 fiind funcția cea mai importantă și cea mai extravagantă a acestui aparat. Nokia 5510 dispune de o memorie de 64 MB, memorie care este "simțită" de către calculator ca un dispozitiv de stocare extern (această memorie nu se poate schimba cu una de capacitate mai mare). Prin intermediul cablului USB și al programului Nokia Audio Manager veți putea transfera fișiere MP3 în memoria telefonului (este nevoie ca la fiecare conectare a telefonului la calculator, acesta să fie pornit și repornit). Se pot înregistra fișiere muzicale din calculator, din modul radio sau prin conectoarele de linie analogică stereo de la un alt echipament extern. Telefonul dispune pentru redare de un player care satisface complet orice utilizator al acestui gen. Pot fi operate setări asupra modului de redare astfel încât sunetul să fie de cea mai bună calitate. Sunt afișate chiar și numele și durata melodiilor. În afară de player-ul MP3 mai există și un radio, ce acoperă banda FM. Pentru o audiție de calitate este nevoie de un sistem audio ca atare, iar aici nu poate fi vorba doar de difuzorul telefonului.

Așa că Nokia a elaborat un sistem audio special pentru acesta. Este vorba de o pereche de căști care răspund perfect cerințelor unui ascultător. Sunetul este stereo, calitatea acestuia fiind aproape identică cu cea de pe mediul inițial (CD sau disc hard). În timp ce ascultați muzică nu trebuie să vă faceți probleme dacă sunteți apelat de cineva. Volumul player-ului va fi redus treptat și veți fi comutat automat pe convorbire. La sfârșitul acesteia, sunetul va reveni la normal (treptat însă pentru a proteja urechea), acest lucru fiind valabil și pentru modul radio. Un aspect de asemenea foarte important este reprezentat de ușurința în accesarea tuturor funcțiilor telefonului, prin intermediul multitudinii de butoane prezente.
Ce putem spune? Nokia 5510 este un telefon revoluționar, un telefon cu adevărat multimedia, un telefon care se va face cu siguranță respectat.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro