Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE FEBRUARIE 2002
[ Comunicații ]Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):156$
Garanție: 1 an
În România prin Flamingo Computers
Tel.: 01-222.50.41

Doi dintr-o lovitură - Logitech Click Smart 510


Cristian Lăcraru

Internetul reprezintă la ora actuală una din sursele de informare cel mai des folosite. Pentru mai multă libertate a fost nevoie de crearea unor echipamente noi, în scopul de a face operația de comunicare mai accesibilă și mai generală. Se simte nevoia, în afară de comunicarea text și audio, și de comunicare vizuală, mod de altfel cel mai ușor înțeles. Astfel au apărut camerele Web. Camerele Web oferă tot ce își poate dori un utilizator în vederea realizării unei video-conferințe. Vom prezenta în acest număr al revistei o astfel de cameră de la Logitech. Producătorii au încercat să ofere mai mult decât o cameră Web, realizând în acest scop un produs capabil să redea imagini în timp real pe internet, să filmeze și să fotografieze în format digital. A apărut astfel Click Smart 510, o cameră Web, și în același timp un aparat foto digital.

În pachetul cu care sosește Click Smart 510 se găsesc, pe lângă camera în sine, un CD cu driverele aferente, un CD cu Photo Suite III SE, un CD cu Video Wave III SE, un cablu USB, patru baterii, un card de 8 MB și manualul de utilizare. Să vorbim puțin despre aspectul camerei. Încă de la început surprinde prin designul extravagant dar reușit. Pentru a fi mai ușor utilizabilă, o mare parte din carcasă este acoperită cu cauciuc. Camera prezintă și un "picior", necesar în momentele în care este folosită pe internet. Obiectivul nu prezintă zoom ci doar un mic reglaj de distanță. Tot în partea frontală există și un buton necesar descărcării imaginilor de pe cameră pe calculator. Pe spatele camerei se poate observa un mic ecran pe care sunt afișate setările active ale camerei. De aici puteți seta modul de operare (foto, video, poze multiple), rezoluția (înaltă, medie, joasă), modul de operare al flash-ului, un temporizator în vederea realizării automate a unei fotografii, modul cu/fără sunet și opta pentru ștergerea uneia sau mai multor imagini. Pot fi vizualizate și o serie de stări ale aparatului, cum ar fi numărul de poze efecuate sau rămase.

Instalarea camerei decurge perfect, neexistând nici un fel de probleme. La început sunt efectuate automat câteva teste și se pot face câteva reglaje pentru a vă asigura de buna funcționare și instalare a camerei. Împreună cu driverele mai sunt instalate și o serie de programe adiționale.

După instalare, utilizarea camerei devine o adevărată plăcere. Nu este de neglijat faptul că se pot face nu mai puțin de 480 de poze sau înregistra până la 90 de secunde video. Pozele sunt transferate în calculator prin intermediul unui cablu USB. Interesant este faptul că pozele stocate în calculator pot fi publicate gratuit într-un album pe internet, pentru acest lucru existând un sit gratuit oferit de Logitech. Referindu-ne la modul video, camera poate fi folosită și în aplicații precum video-mail sau broadcasting. Una din funcțiile prezente în Click Smart 510 este și aceea de moni-torizare. Camera prezintă un senzor de mișcare, al cărui grad de sensibiliate poate fi modificat, la activarea acestuia fiind pornită o înregistrare video sau o secțiune de poze multiple (în vederea economisirii spațiului), acțiuni care se opresc în momentul în care mișcarea încetează. Această funcție de monitorizare prezintă și un organi- zator, prin intermediul căruia se pot seta zilele și intervalele orare în care monitorizarea să fie activată.

În final putem spune că Logitech, prin noul său produs Click Smart 510, își atinge scopul: o cameră Web cu multiple funcțiuni ce poate fi folosită și ca aparat foto digital.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro