Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE FEBRUARIE 2002
[ Sisteme ]


Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):1749$
Garanție: 1 an
În România prinMB Distribution
Tel.: 01-230.03.14

R30 sau nu numai portabilitate - IBM ThinkPad R30

Șerban Păduroiu

Nou apăruta serie R de portabile ale firmei IBM a pătruns în laboratorul nostru prin modelul R30-TR064CE.

Scopul declarat al acestei serii este acela de a oferi un raport optim între portabilitate și dotări esențiale. Un prim pas spre portabilitate este făcut prin greutatea destul de mică a sistemului (2,6 kg inclusiv bateria). Accepțiunea de dotări esențiale este destul de generoasă dacă ținem cont de procesorul cu viteza de

1 GHz (alimentat la rețea), cei 128 MB de memorie și discul hard încăpător. Unitatea de DVD poate fi înlocuită cu ușurință cu dispozitive de stocare opționale: unitate de dischetă, unitate combo CD-RW/DVD sau unitate Zip.

Integrarea unei plăci de rețea și a unui modem permit conectarea în rețele locale sau accesul dial-up. Cele două porturi USB, plasate unul lateral și altul posterior, permit conectarea varietății tot mai mari a dispozitivelor de acest tip (imprimante, camere foto digitale, scanere etc.).

Tastatura de dimensiuni generoase beneficiază, în premieră pentru portabilele IBM, de un dispozitiv de iluminat (altfel zis o lampă), poziționat în partea superioară a ecranului, care permite tastarea cu maximă precizie și pe timp de noapte. Prezent și la acest model în mod unic, track-pointul suplinește mouse-ul.

Pe lângă sistemul de operare preinstalat se găsește, de asemenea, preinstalat și pachetul de programe Lotus SmartSuite Millennium Edition, licențele fiind prezente în pachet.

R30 oferă un minim de dotări, esențiale pentru cei care utilizează un sistem portabil, dar oferă și o varietate mare de accesorii care pot satisface orice pretenție. Durata de viață a bateriei poate constitui o problemă, mai ales că nu este posibilă conectarea unei unități auxiliare.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro