Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE FEBRUARIE 2002
[ Imprimare ]

Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):355 EUR (fără TVA), JetDirect 200m (rețea UTP 10/100): 240 EUR, JetDirect Wireless: 415 EUR
Garanție: 1 an
În România prin HP România
Tel.: 01-205.33.55

Imprimanta care te susține - HP CP 1160

Șerban Păduroiu

Noua imprimantă color 1160 produsă de firma Hewlett Packard este destinată celor care doresc o imprimantă de birou cu costuri mici de exploatare, cu o viteză de tipărire a documentelor alb-negru suficientă pentru a face față mai multor utilizatori, dar și cu o calitate ridicată a fotografiilor color atunci când este cazul.

Forma ușor pătrățoasă, datorată suprafeței superioare plate, se explică prin intenția integrării acestei imprimante în cadrul biroului, capacul superior fiind proiectat să susțină obiecte cu o greutate de maxim 22 kg. În aceste condiții, sertarul de alimentare cu hârtie și calea de ieșire a documentelor tipărite sunt poziționate frontal, imediat deasupra lor fiind ușița (cu deschidere laterală) care permite accesul la rezervoarele de cerneală și capetele de tipărire.

Pomenirea separată a rezervoarelor de cerneală și a capetelor de tipărire nu este întâmplătoare, această caracteristică fiind o noutate constructivă pentru imprimantele HP. În intenția de a realiza un cost de imprimare scăzut, au fost separate capetele de tipărire (4 capete accesibile independent) de rezervoarele de cerneală (un rezervor cu cerneală neagră și un rezervor cu trei compartimente cu cerneală color - C, M, Y). În acest mod, scade costul rezervorului de cerneală care, tehnologic vorbind, este mult mai simplu. Pe de altă parte, înlocuirea capetelor de tipărire este necesară, conform specificațiilor producătorului, abia după 16.000 de pagini pentru culoarea neagră și 30.000 de pagini pentru color (mod normal de tipărire și grad de umplere de 5% pentru negru și 15% pentru color). Instalarea este deosebit de ușoară, fără a fi necesare minuni de îndemânare.

Deși cablul de conectare USB nu este livrat cu imprimanta, acest lucru nu poate fi imputat producătorului care avertizează în mod explicit despre necesitatea achiziționării separate a acestuia, chiar pe cutie. Toate inscripțiile de pe cutie sunt și în limba română, ca și ghidul de referință care oferă toate informațiile necesare instalării și operării, fiind exemplar în acest sens.

Singurul neajuns este absența unui număr de telefon pentru asistență tehnică pentru România, deși manualul garantează oferirea acestui serviciu timp de un an.

Am instalat imprimanta folosind conexiunea USB, conform cu indicațiile găsite pe afișul din cutie fără a avea nici un fel de probleme. De remarcat că alinierea capetelor se realizează automat, după fiecare schimbare a capetelor de tipărire sau a rezervoarelor de cerneală (foaia de control are un aspect spectaculos). Programul de monitorizare și control al imprimantei raportează cantitatea de cerneală existentă în rezervoare și permite efectuarea operațiilor de aliniere și curățare a capetelor de tipărire (curățarea se poate face cu trei grade de intensitate).

Folosirea opțiuni de duplex permite realizarea unei economii de hârtie, dar crește dramatic timpul de imprimare. Imprimanta este de asemenea dotată și cu un senzor care permite determinarea automată a suportului de tipărire folosit (tip de hârtie, transparență etc.), folosirea acestei facilități crescând de asemenea timpul de tipărire.

Toate acestea, alături de ferestrele de dialog și de ecranul LCD care semnalizează starea de operare a imprimantei, cele trei butoane de pe panoul frontal (realizează punerea în funcțiune și oprirea imprimantei, comanda de încărcare a suportului de tipărit și comanda de anulare a imprimării) asigură o ușurință deosebită în exploatare.

Din punctul de vedere al calității nu am găsit nimic de reproșat toate documentele fiind aproape de perfecțiune. Chiar și în modul de lucru economic calitatea a fost peste așteptări.

Posibilitățile de conectare oferite de portul LIO permit extinderea ariei de folosire a acestei imprimante conform celor mai diverse cerințe, asigurând funcționarea în rețea sau conectarea la dispozitive bluetooth sau wireless (802.11).

În mod evident, această imprimantă onorează toate promisiunile producătorului, constituind o investiție excelentă.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro