Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE FEBRUARIE 2002
[ Imprimare ]

Independență totală - HP Photosmart 1315, HP Photosmart 100

Ștefan Iliescu

Fotografia digitală este un domeniu care se bucură de tot mai mulți adepți.

HP Photosmart 1315

Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):385 EUR
Garanție: 1 an
În România prin HP România
Tel.: 01-205.33.55

Calitatea inferioară față de imaginile obținute cu aparate foto clasice este compensată de costurile mult mai scăzute ale consumabilelor. Alături de prețul de achiziție al echipamentelor, ușurința în utilizare a constituit până nu demult o piedică în răspândirea pe scară largă a acestor soluții. HP se numără printre acei producători care doresc să schimbe această percepție, oferind liniile de aparate foto digitale și imprimante foto Photosmart. Vom prezenta în cele ce urmează două modele de imprimante: Photosmart 1315 și 100.

HP Photosmart 1315
Continuând pe drumul cel bun, HP Photosmart 1315 oferă o multitudine de posibilități de tipărire, la îndemâna tuturor categoriilor de utilizatori. Astfel, puteți tipări direct de pe camera foto, de pe sisteme PC sau Macintosh, echipamente handheld sau sisteme notebook, sau de pe alte dispozitive mobile.

HP 1315 poate suporta patru tipuri diferite de carduri de memorie: CompactFlash de tip I și II, SmartMedia, Sony Memory Stick și IBM Microdrive (cu capacitatea de până la 528 MB). Cele două sloturi pentru cardurile de memorie, plasate pe partea frontală a imprimantei, permit tipărirea ușoară a imaginilor stocate pe cardurile de memorie, fără a fi nevoie de conectarea la PC. O altă metodă directă de tipărire este prin intermediul portului infraroșu, plasat chiar sub panoul frontal de comandă. Imprimanta suportă trei standarde infraroșu: IrLPT (pentru sisteme notebook), OBEX (pentru echipamente PDA) și Jetsend (pentru camere foto digitale).

HP Photosmart 100

Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):169 EUR
Garanție: 1 an
În România prin HP România
Tel.: 01-205.33.55

În cazul tipăririi fără conectare la PC, selectarea imaginilor ce urmează a fi tipărite se poate realiza prin intermediul panoului de comandă și a ecranului LCD cu diagonala de 6,3 cm. Trebuie să recunoaștem că am fost impresionați atât de calitatea afișării pe ecranul LCD, cât și de facilitățile de mărire/micșorare a imaginii afișate sau de rotire a acesteia. Prin intermediul butoanelor de pe panoul de comandă se pot accesa multiplele opțiuni printre care realizarea de copii multiple, modificarea dimensiunilor imaginii sau modificarea parametrilor de calitate. Butonul E-mail vă permite transmiterea imaginii selectate către prieteni, cu condiția de a fi conectați la un PC.

Fiind capabilă de a tipări la o rezoluție maximă de 2400x1200 dpi, folosind hârtie specială, calitatea foarte bună a imaginilor de test a venit să confirme impresia generală bună. HP continuă astfel drumul parcurs de modelul anterior 1215, prețul considerat poate prea mare de unii fiind contrabalansat de multiplele facilități oferite.

HP Photosmart 100
La prima vedere nu te gândești că în cutia aceea se poate ascunde o imprimantă. Bijuteria din interior, cu numele de Photosmart 100, poate tipări fotografii fără margine albă pe hârtie foto de format maxim 10x15 cm. Conectarea la sistem se face doar prin intermediul portului USB, echipamentul fiind destinat doar sistemelor PC și beneficiind de drivere pentru Windows 98, Me, 2000 Professional și XP. Pentru tipărirea imaginilor capturate cu camera digitală HP 100 oferă două sloturi de memorie pentru carduri CompactFlash, SmartMedia și Sony Memory Stick. Chiar dacă ecranul LCD de deasupra imprimantei nu permite vizualizarea imaginilor aflate pe cardul de memorie, puteți totuși tipări folosind direct camera foto, majoritatea camerelor digitale suportând standardul DPOF (Digital Print Order Format). Puteți alege ce imagini doriți să tipăriți și în câte exemplare.

Tehnica de tipărire folosită este oarecum neobișnuită. Coala de hârtie este introdusă pe tava din partea frontală a imprimantei de unde este trasă în slotul de pe spate. Apoi, Photosmart 100 tipărește imaginea dorită, aducând din nou coala în tava frontală.

Un inconvenient poate fi considerat cartușul de cerneală, cu trei culori, negrul fiind realizat prin combinarea culorilor. Chiar dacă negrul obținut prin această metodă nu s-a plasat cu nimic mai prejos decât cel obținut din cartușul de cerneală neagră al lui Photosmart 1315, trebuie ținut cont că acest sistem contribuie la consumarea mai rapidă a culorilor. Rezoluția maximă suportată de HP 100 este de 2400 x 1200 dpi, bineînțeles folosind un mediu de tipărire special, iar rezultatul fiind într-adevăr remarcabil. Tipurile de fișiere suportate sunt JPEG și TIFF.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro