Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE FEBRUARIE 2002
[ Imagine ]


Panoul frontal permite accesul rapid la funcțiile cele mai uzuale

Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):206 EUR fără adaptor de transparență, sau 284 EUR cu adaptor de transparență inclus.
Garanție: 1 an
În România prin MB Distribution
Tel.: 01-230.03.14

Calitatea pe primul plan - Epson Perfection 1650


Cristian Lăcraru

De scaner avem și se pare că vom avea mereu nevoie, acesta reprezentând cel mai utilizat dintre echipamentele capabile să transpună documentele tipărite în format digital.

Cu un design extravagant, Epson Perfection 1650 dă de la bun început impresia unui echipament robust, de la care te poți aștepta la multe. Ne-am obișnuit deja ca scanerele de generație nouă să fie dotate cu un set de butoane inteligente plasate chiar în partea frontală a echipamentului. În acest caz este vorba de patru butoane, prin simpla apăsare a acestora putându-se activa automat aplicații pentru scanare rapidă, activare panouri de control, copiere sau scanare pentru a trimite documente pe Web (se pot publica fotografii pe site-ul Epson). La instalare ne-am lovit de o mică problemă: puteți merge mai departe doar în limbile germană, franceză... Nu apare limba engleză, nici nu ne-am mai gândit la română. Acesta nu reprezintă însă un impediment. Am ales mai departe limba franceză. Au fost instalate Epson Smart Panel, Epson Photo Print Utility, Epson Copy Utility, Scan to Web și Arc Soft Photo Impresion.

Scanerul prezintă o interfață grafică plăcută, prin intermediul acesteia având acces la setările pre și post scanare. Calitatea scanării este excelentă și trebuie menționat faptul că funcția de OCR și-a îndeplinit rolul perfect (chiar și pentru limba română). În afară de faptul că echipamentul s-a comportat foarte bine, o impresie deosebită ne-a făcut adaptorul de transparență, unul dintre cele mai costisitoare accesorii atașate scanerelor de tip flatbed, care vă permite scanarea filmelor fotografice la o calitate destul de bună. Partea de interior a capacului este detașabilă, lăsând locul adaptorului. Suportul de filme foto care este livrat are șase locașuri pentru film de 35 mm și 4 locașuri pentru diapozitive, putând deci scana până la șase poziții de film la o singură încărcare a suportului. După o previzualizare aveți acces la fiecare poză în parte, astfel că puteți opta care din cele șase poziții vor fi scanate. Scanarea acestora durează puțin cam mult dar merită, pentru că rezultatele finale sunt extraordinare. Sistemele de operare pe care se poate lucra cu Epson Perfection 1650 sunt: Windows 98, Wiondows 2000, Windows Me, Machintosh System 8.5 sau o versiune mai nouă. În cutie se află un cablu USB, un manual, un alimentator, drivere și un CD cu ArcSoft PhotoImpression 3.

Ca o concluzie la cele spuse până acum, putem afirma că Epson Perfection 1650 este un scaner care poate satisface cerințele unui utilizator mai exigent, viteza și calitatea deosebită a imaginilor obținute fiind o dovadă clară a acestui lucru.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro