Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE IANUARIE 2002
[ Componente ]

Wacom Cintiq 15X
Aplicația de prelucrare a imaginilor este rapidă și oferă multe posibilități de prelucare

Caracteristici

PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):2.205
Garanție: 1 an
În România prin MGT Group
Tel.: 01-232.88.94

Tablete grafice cu și fără imagine - Wacom Cintiq 15X, Wacom Intuos2 A5 USB


Șerban Păduroiu

Înainte de a învăța să utilizăm un mouse am învățat să desenăm și apoi să scriem. Apoi, toți cei care au dorit vreodată să deseneze artistic cu ajutorul mouse-ului s-au izbit de aceleași linii tremurate și care nu vroiau deloc să iasă cum trebuie.

Pornind de la aceste considerente și de la reala necesitate în domeniul digitizării, al proiectării asistate etc., a existenței unui instrument care să reflecte cu precizie mișcarea realizată de către mână au fost proiectate tabletele grafice. Astfel, o tabletă grafică este un dispozitiv care reproduce cu precizie în cadrul aplicației folosite de către dumneavoatră mișcarea unui creion digital. La ora actuală tabletele grafice pot sesiza presiunea cu care creionul apasă și pot reacționa în funcție de aplicația respectivă.

Intuos2 este denumirea unei serii de tablete produse de către firma Wacom, care se adresează unui grup de utilizatori format din amatori și profesioniști în domeniul artei și designului. În anumite variante, diferite prin accesoriile incluse și prin dimensiunile spațiului de lucru, aceste tablete grafice se adresează celor care realizează publicații sau proiectare asistată.

Modelul A5 USB este așa cum bănuiți o tabletă grafică cu suprafața utilă de dimensiunile unui format A5, care se conectează la sistemul de calcul prin intermediul portului paralel. Accesoriile cu care este dotată sunt creionul digital și un mouse specializat (similar ca formă, dar diferit ca funcțiuni).

Butoanele existente pe aceste două echipamente pot fi configurate astfel încât apăsarea lor să execute anumite operații (ștergere, validare etc.).

Mulți dintre dumneavoastră ar putea spune că diferența de preț între tableta grafică prezentată și un mouse standard justifică o lungă perioadă de chin. În anumite situații, comoditatea și mai ales eficacitatea folosirii unei tablete grafice justifică investiția. Un grafician ar putea să traseze o curbă cu o grosime variabilă, variația fiind realizată numai din apăsarea mai puternică sau mai ușoară a creionului digital. În plus, prin atribuirea anumitor unelte în cadrul aplicațiilor grafice se reușesc simulări realiste și mult mai rapid realizate decât în alte condiții. Tabletele grafice Intuos 2 permit utilizarea simultană a ambelor unelte (creionul digital și mouse-ul specializat).

Wacom Intuos2 A5 USB
Aplicația de prelucrare a imaginilor este rapidă și oferă multe posibilități de prelucare

Caracteristici

PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):382
Garanție: 1 an
În România prin MGT Group
Tel.: 01-232.88.94

Utilitatea acestor unelte este facilitată de compatibilitatea cu un număr mare de aplicații dintre cele mai cunoscute: 3D Studio Max, AutoCAD 2000, CorelDraw, DeepPaint, DeepPaint 3D, FreeHand, Illustrator, Photoshop și multe altele.

Wacom Cintiq 15X combină o tabletă grafică cu un monitor LCD special proiectat. Monitorul permite conectarea la un sistem de calcul pe de o parte din punctul de vedere al monitorului, în mod analogic (VGA) sau digital (DVI) și pe de altă parte din punctul de vedere al tabletei grafice, prin intermediul portului serial sau a celui USB. Dacă mișcarea creionului digital pe tableta grafică se vizualizează pe ecran pentru o tabletă grafică obișnuită, în cazul dispozitivului Cintiq mișcarea creionului digital se realizează direct pe ecran. De altfel, monitorul dispune de un sistem mai deosebit de poziționare care permite ridicarea în poziție verticală (din poziția standard pentru o tabletă grafică) printr-o rotație cu un unghi de maxim 160 de grade.

Create special pentru a furniza control, confort și productivitate, dispozitivele Wacom Intuos2 și Cintiq reprezintă o necesitate pentru pro- fesioniști și o alegere inspirată pentru amatorii care-și permit investiția.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro