Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE IANUARIE 2002
[ Comunicații ]

PUNCTAJUL OBTINUT

Caracteristici
Teste de performanță
Informații

Preț: 460-550$ (fără TVA)
Garanție: 1 an
În România prin:
Sony Ericsson
tel.: 01-322.73.05

T68 cel mic și puternic

Șerban Păduroiu


Primul și ultimul născut (până acum) al noii firme Sony Ericsson este telefonul mobil T68, destinat "celor pentru care tehnologia este o a doua natură".

Faptul că este mic este incontestabil, atât din punctul de vedere al greutății cât și al dimensiunii (ușor de pierdut, greu de găsit dar și de furat). Designul complet nou diferă față de forma tradițională a telefoanelor Ericsson prin absența liniilor drepte și a antenei, având, în consecință, o formă frapant de asemănătoare cu modele aparținând altor firme.

Pentru că vorbim de formă, trebuie să remarc ecranul generos atât dimensional cât și prin posibilitatea de afișare color. Deși ecranul lasă puțin loc tastaturii, interfața este rapidă și intuitivă datorită atât sistemului de operare cât și prezenței unui mini-joystick care permite navigarea în cele patru direcții și selecția pictogramei sau opțiunii de meniu dorite. Este permisă modificarea interfeței sistemului de operare prin abordarea unor teme grafice (similar cu PC-ul) sau prin modificarea imaginii fundalului (se poate folosi orice fotografie) și a culorii textului.

T68 este o bijuterie sofisticată oferind o bogăție fără precedent a dotărilor tehnologice. Serviciul de mesagerie se prezintă sub trei forme: un client de mail POP3/IMAP integrat (inbox, draft, outbox...) și un serviciu de mesaje scurte evoluat (denumit MMS, permite expedierea pe lângă text a imaginilor și sunetelor). De fapt tot sistemul indică o dezvoltare evidentă în direcția integrării funcțiilor internet: WAP, GPRS ș.a.

Includerea unui organizator care să permită stocarea datelor personale ale contactelor și informații referitoare la programul zilnic erau de așteptat la un asemenea echipament. Pe lângă agenda încorporată mai există o serie de gadget-uri menite să-l facă atractiv.

Este puternic atât prin facilitățile oferite cât și prin accesoriile sale. T68 este un echipament Bluetooth, ceea ce înseamnă posibilitate de conectare fără fir a unor accesorii de tip mâini libere: căști simple, cu radio sau cu un player de MP3 integrat. Conectarea într-o rețea de calculatoare sau cu un laptop se poate realiza cu ușurință fie prin intermediul portului infraroșu fie prin intermediul tehnologiei Bluetooth. Merită pomenită existența unui accesoriu exotic: o cameră foto digitală care-ți permite imortalizarea celor mai interesante momente cu posibilitatea de a le transfera apoi prin intermediul serviciului de mesagerie (posibilitate de stocare a 5 fotografii).

Ca de obicei, la achiziționarea unui asemenea echipament problema cea mare este prețul, dar pentru cei care își permit sau sunt dispuși să facă un asemenea efort, merită fiecare centimă.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro