Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE IANUARIE 2002
[ Software ]

Aplicația de prelucrare a imaginilor este rapidă și oferă multe posibilități de prelucare
Fereastra principală permite managementul documentelor și lansarea în aplicații

Caracteristici
Teste de performanță

PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):100$
În România prin Omnilogic BGS
Tel.: 01-303.31.00

Managementul imaginilor - PaperPort 8.0


Șerban Păduroiu

Toți cei care au scanat un volum mai mare de materiale știu cât de plictisitor este să prelucrezi, să sistematizezi și să stochezi imaginile rezultate. Uneori sunt necesare operații simple, care nu necesită un program complex de prelucrare a imaginilor. Alteori ai nevoie de o metodă rapidă de vizualizare a imaginilor, combinată cu posibilitatea de a muta sau copia fișierele în diferite directoare... și multe altele.

Rezultat probabil al unei îndelungate experiențe, "Portul hârtiilor" oferă toate aceste facilități. Beneficiind de un format propriu (fișiere cu extensia .max) achiziția imaginilor se poate realiza prin preluarea realizată direct din program cu ajutorul scanerului sau cu ajutorul funcției de import, din imagini stocate în alte formate (tiff, bmp, jpg etc.). Transferarea imaginilor în alt format decât cel propriu se realizează cu ajutorul funcției de export.

Din același panou de comandă se pot realiza o multitudine de operații: se pot crea grupaje de imagini, se pot duplica documente, se pot lansa imaginile selectate cu aplicațiile dorite (editoare de text, programe de fax, programe de prelucrare a imaginilor etc.), se pot tipări fără a apela la o altă aplicație, se pot redenumi, muta sau șterge imagini stocate oriunde în calculator. Pe lângă toate aceste facilități comune și altor programe, PaperPort permite și modificarea imaginilor în modalități specifice.

Aceia dintre dumneavoastră care au fost puși în situația să scaneze o schemă, o hartă sau orice alt document care trebuie să aibă o "verticalitate" față de restul documentului (mă refer la linii care trebuie să fie orizontale sau verticale, cum ar fi axele unei diagrame) știu cât de greu este să realizezi acest lucru. Fie recurgi la scanări repetate până când reușești să-l aduci în poziția dorită, fie îl scanezi cum o fi și îl rotești cu ajutorul unui program de prelucrare de imagine. Dacă imaginea este color și are o dimensiune destul de mare este necesar un program mai serios și care costă mult. Utilitarul PageView, inclus în PaperPort, oferă posibilitatea de a marca o linie (prin două puncte) el rotind imaginea astfel încât acea linie să fie verticală sau orizontală. Pe lângă posibilitatea de a modifica parametrii imaginii prelucrate (strălucire, contrast, culoare etc.), alte funcții utile ar fi posibilitatea de a scoate "ochii roșii", punctele din imagine care sunt datorate prafului sau deteriorării (deosebit de utilă în condițiile integrării cu programe de recunoaștere a caracterelor care transformă imaginea paginilor cu text în fișiere text). Toate aceste operații, aplicate chiar unor imagini de dimensiuni foarte mari, se realizează deosebit de rapid.

Funcția de adnotare poate fi utilă pentru realizarea de notițe direct pe imagine, fără a se altera forma inițială (ulterior notițele se pot îndepărta). Funcția de "includere text" permite în cazul formularelor scanate definirea spațiilor care trebuiesc completate cu date. Textul introdus se păstrează separat față de imaginea scanată, ulterior fiind posibilă modificarea lui, conform ultimelor cerințe, în acest mod fiind capabil să ocoliți sentimentul de frustrare pe care-l aveți atunci când trebuie completat din nou, de la capăt, același formular.

Ultimele variante includ de asemenea și facilități de integrare în internet, pornind de la posibilitatea de a salva imaginile în formate specifice internetului, de a trimite prin poșta electronică imaginile către diferite destinații sau de a folosi facilitățile FTP. Integrarea merge mai departe permițând captura paginilor web cu ajutorul funcției BookMark Express. Varianta 8, recent apărută, permite prin intermediul modulului PaperPort Online, partajarea documentelor, atât cu parternerii din intranet, cât și în internet.

Fără a avea nici o facilitate unică, ele regăsindu-se fiecare în alte programe, integrarea într-o interfață comună, unică, comodă și mai ales deosebit de rapidă, face ca programul PaperPort să-și merite numele, fiind un minunat port pentru orice fel de document scanat, fie el text, diagramă, schemă, grafic sau fotografie.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro