Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE IANUARIE 2002
[ Software ]

Wacom Cintiq 15X
Aplicația de prelucrare a imaginilor este rapidă și oferă multe posibilități de prelucare

Caracteristici

PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):100$
Garanție: 1 an
În România prin Romsym Data
Tel.: 01-323.14.31

PowerQuest Drive Image 5.0


Cristian Lăcraru

Tot mai des apar pe piață programe ce au ca scop ușurarea muncii noastre zilnice și securizarea pe cât posibil a informațiilor. Iată ce spunea Alvin Toffler în cartea sa Power Shift (Puterea în mișcare): "cele 3 surse ale puterii sunt: forța (violența), bogăția (banul), și cunoașterea (informația)... Fiecare din ele ia multe forme diferite în jocul puterii" Dintre toate acestea însă" puterea de cea mai înaltă calitate provine din aplicarea cunoașterii (informației)". Și câtă dreptate avea! Informația reprezintă sursa principală în drumul nostru către cunoaștere, către putere. Una din aplicațiile construite în jurul acestei idei este PowerQuest Drive Image. Pentru dumneavoastră noi am testat versiunea 5.0 a acestui program.

La fel ca și predecesoarele sale, Drive Image 5.0 nu este un produs vital calculatorului sau utilizatorului. Și totuși el poate deveni vital, fiind creat cu un scop bine definit, scop pe care vom încerca să-l dezvoltăm pe cât mai bine în următoarele rânduri. Funcția principală a aplicației este realizarea de "clone". Mai explicit, se pot crea, compresa, restaura și modifica imagini pentru întregul disc, ale unor discuri din rețea sau alte medii movibile. Datorită acestor opțiuni puteți sta liniștiți în cazul unei eventuale pierderi de date din sistem, datorată unor motive nedorite. Pentru a putea fi cât mai accesibil, programul poate fi folosit atât sub mediul Windows (QuickImage), cât și sub mediul DOS sau OS/2 (Drive Image). La instalarea programului sunt realizate două dischete de salvare (opțional, dar recomandat). Odată terminată instalarea, vă puteți bucura din plin de facilitățile oferite de Drive Image versiunea 5.0.

De notat

  • înainte de a rula Drive Image sau QuickImage folosiți un utilitar de genul ScanDisk sau Norton Disk Doctor cu scopul de a repara eventualele erori de pe disc. Pentru Windows NT 4.0 Workstation, 2000 Professional și XP se poate rula CHKDSK/F.
  • din BIOS (înainte de crearea unei imagini) se dezactivează opțiunea de detectare virus, în caz contrar fiind posibil ca Drive Image să raporteze avertismente cu privire la prezența unor eventuali viruși. Tot în BIOS dispozitivele Zip, Jaz, etc., vor trebui setate ca removable pentru a putea fi recunoscute și pentru a se putea efectua spanning.
  • este recomandat să se efectueze o defragmentare pentru a optimiza discul.
  • verificați dacă fiecare partiție FAT conține atribute extinse OS/2 și are un minim de 5 MB liberi


Înainte de crearea unei imagini este recomandat să parcurgeți câțiva pași, cum ar fi rularea unor programe adiționale sau dezactivarea unor opțiuni din BIOS (mai multe informații aveți în caseta denumită "De Notat"). După toate acestea sunteți pregătiți să realizați prima dumneavoastră imagine a unei partiții. Acest lucru, datorită interfeței grafice Windows, poate fi realizat extrem de simplu, tot ceea ce aveți de făcut fiind alegerea partiției și apoi comanda de creare imagine. Se mai pot face și alte câteva setări cum ar fi: alegerea nivelului de compresie (low: 40% sau high: 50%), verificarea integrității discului, verificarea erorilor și datelor scrise și chiar protejarea prin parolă. Pentru a putea crea sau restaura o partiție, Drive Image 5.0 resetează sistemul sub mediul DOS, execută comanda și revine în mediul anterior. Operațiunile se realizează relativ rapid, timpul crescând însă semnificativ pentru partițiile care au avut active opțiuni suplimentare (cum ar fi cea de verificare la scriere). Partițiile pot fi ascunse, pentru a putea fi ferite de ochii nedoriți, însă această opțiune are dezavantajele ei. Ascunderea partiției poate modifica litera unității, de aici putându-se ajunge la eșecuri în bootarea calculatorului sau aplicații nerulate corespunzător. Pe parcursul utilizării programului veți simți nevoia de a putea face și alte lucruri suplimentare, pentru a putea controla mai amănunțit operațiile la care e supus discul. Cu ajutorul lui Image Explorer beneficiați de o vizualizare a discului oferindu-vă un control total asupra fișierelor imagine accesate. Se pot face de exemplu copieri de fișiere sau restaurări de programe din imagine. DataKeeper reprezintă o cale rapidă și accesibilă de realizare a copiilor de siguranță automate. El monitorizează toate schimbările care apar pe discurile din sistem, realizând automat copii de siguranță pentru acestea.

Ca o părere generală am spune că Drive Image 5.0 și-a atins scopul. Așa cum am mai spus se poate trăi și lucra și fără el, dar cu siguranță veți fi mult mai liniștit știind că de datele dumneavoastră are cineva grjă.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro