Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE IANUARIE 2002
[ Sisteme ]

Dell Dimension 4300
Aplicația de prelucrare a imaginilor este rapidă și oferă multe posibilități de prelucare


Caracteristici
Teste de performanță PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):990$
Garanție: 3 ani unitatea centrală, 1 an monitorul.
În România prin Unicorn Computers
Tel.: 01-252.77.48

Sisteme Dell sau dimensiunea normalității - Dell Dimension 4300, Dell Optiplex GX240


Șerban Păduroiu

Dezavantajele cumpărării unui sistem propus de un producător de renume (de regulă din afara țării) au pe primul loc prețul, apoi limitarea la un număr de configurații fixe, în care, cu rare excepții, nu se poate interveni. Până aici totul este simplu pentru că toate aceste lucruri se pot constata la orice distribuitor autorizat în primele două minute și fără mari eforturi.

Avantajele acestor sisteme produc în general dependență. Ai ocazia să atingi un asemenea sistem și începi să-l apreciezi, întâi puțin și apoi, pe măsură ce timpul trece, dependența se adâncește și ajungi să fii total nemulțumit când lucrezi pe altceva. Este atât de stabil, de performant, încât nu ai nevoie de altceva și, chiar dacă ai avea, te doare sufletul să renunți la "mașina ta". Evident, există și excepții, există și defecte și în aceste situații veți lua contact cu garanția oferită de către reprezentanți autorizați, dar locali, care în majoritatea cazurilor aduc un plus de culoare și adrenalină în viața dumneavoastră.

Prima impresie mi-a dat posibilitatea să apreciez două sisteme produse de firma Dell (în studiile realizate în alte părți ale lumii această firmă se bucură de o credibilitate deosebită din partea clienților ei). Cred că explicația diferențelor de care am vorbit în introducerea articolului pornesc din proiectarea sistemului.

Nu voi pomeni de configurația celor două sisteme care explică și rezultatele obținute în teste ci despre utilizatorii țintă, cei pentru care au fost proiectate aceste sisteme și beneficiile oferite.

Sistemul Dell Dimension 4300 este un sistem echilibrat, creat pentru cei care doresc să aibă parte și de divertisment pe lângă muncă. Pentru muncă sistemul este mai mult decât suficient, aplicațiile conținute în pachet acoperind necesitățile majorității utilizatorilor. Divertismentul de care vorbeam este prezent pe de o parte prin enciclopediile conținute în Microsoft Works Suite 2001 și pe de altă parte prin dotările sistemului. Este vorba despre posibilitățile 3D ale plăcii video, unitatea DVD și placa de sunet care oferă performanțe mai mari decât sunt necesare pentru munca de birou.

Sistemul Dell Optiplex GX240 este creat în mod special pentru utilizatorul care dorește să folosească sistemul numai pentru aplicații serioase de secretariat, care nu necesită caracteristici deosebite din partea plăcii video. Orientarea sa se vede și din includerea unei interfețe de rețea care permite o viteză de transfer de 100 Mbps.

Dell Optiplex GX240
Aplicația de prelucrare a imaginilor este rapidă și oferă multe posibilități de prelucare


Caracteristici
Teste de performanță

PUNCTAJUL OBTINUT
Informații

Preț (fără TVA):938$
Garanție: 3 ani
În România prin System Plus
Tel.: 01-335.62.82

În rest, ambele sisteme impresionează prin grija pentru satisfacția și confortul utilizatorului. La pornire apare un semn de întrebare atunci când vezi ledul aprins dar nu auzi nici un fel de sunet. Lipind urechea de carcasă auzi un fel de murmur, dar atât. Închipuiți-vă un birou cu 3 calculatoare în care nu se aude nici un sunet în afara vântului de afară.

În interior este o adevărată școală pentru orice profesionist. Este adevărat că, totul fiind proiectat pe planșetă pentru acest sistem, placa de bază nu se potrivește pe nici o altă carcasă sau carcasa nu poate primi nici o altă placă de bază standard. În schimb, între elementele mecanice care ar putea intra în rezonanță există ceva asemănător unui burete, toate cablurile au traseele solidarizate în corpul carcasei (cablul de date pentru CD-ROM este incredibil de scurt, dar perfect potrivit pentru distanța existentă între conectorul din placa de bază și cel din unitatea de CD-ROM și probabil că plasarea conectorului de pe placa de bază nu este întâmplătoare), sursa are o putere specificată care în alte condiții ar părea infimă (probabil că este reală și nu doar pe etichetă).

Indiferent de testele la care au fost supuse (curiozitatea ne-a împins la atrocități), ambele unități s-au comportat impecabil. Deși există pe piață unități mai ieftine, produse de către integratorii locali, este greu de crezut că se poate ajunge la aceleași rezultate, folosind componente similare.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro