Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

PC MAGAZINE IANUARIE 2002
[ Imagine ]


PUNCTAJUL OBTINUT

Iiyama AS 4431D
Caracteristici
Preț: 1.316 €(fără TVA)

Iiyama AU 4831D
Caracteristici AU 4831D
Preț: 2.634 €(fără TVA)
Informații

Garanție: 3 ani unitatea centrală.
În România prin:
Maguay Impex
Tel.: 01-221.64.66

Dominația a început - Iiyama AS 4431D, Iiyama AU 4831D

Șerban Păduroiu

Așa cum se întâmplă întotdeauna, schimbările de curent apar mai întâi în domeniul echipamentelor profesionale, apoi pe măsură ce vremea trece și tehnologia se învechește scade și prețul, astfel încât produse care altădată erau inaccesibile devin cotidiene.

Impunerea unor modificări în domeniul echipamentelor profesionale este dificilă datorită împingerii la extrem a pretențiilor pe care utilizatorii le au de la produse.

Cele două monitoare LCD TFT produse de firma Iiyama, evaluate în laboratorul nostru, au diagonalele de 17,4" și 19" la rezoluții de 1280x1024 pixeli, respectiv 1600x 1200 pixeli. Echivalentul lor în domeniul monitoarelor CRT, la rezoluții similare și cu o diagonală a suprafeței vizibile echivalentă, ar fi monitoarele de 19" și 21", modele puțin comune majorității utilizatorilor. În mod evident, economia de spațiu realizată este extraordinară ca să nu mai vorbim de manevrabilitatea lor, greutatea fiind cu mult mai mică. Pentru că vorbim de manevrabilitate, trebuie spus că ambele modele permit rotirea cu 90 de grade a ecranului, astfel încât imaginea rezultată (rotită și ea cu ajutorul programului Pivot Software, inclus în dotarea monitoarelor) permite vizualizarea formatelor portret la dimensiuni mult mai generoase (pagini de reviste sau ziar cu format mai mic în mărime naturală, fotografii mai mari etc.).

Instalare se face deosebit de ușor, facilitată fiind de documentația cuprinzătoare (dar nu în limba română) și de nenumăratele cabluri puse la dispoziție (cablu cu două mufe RCA, cablu video analogic, cablu video digital etc.). Conectarea se poate face fie într-o placă video cu ieșire analogică, fie într-o placă video cu ieșire digitală, în ultima situație observându-se o îmbunătățire a calității imaginii și o scădere a timpului de răspuns (imaginile dinamice pot fi acum vizualizate fără a apărea digitizări). Funcția de auto-setare funcționează foarte bine, singurele ajustări necesare fiind cele de contrast și luminozitate, ajustări care, în fond, depind de caracteristicile fiziologice ale fiecărui utilizator.

În piciorul monitorului sunt incluse două mici difuzoare (1W), un potențiometru care permite reglarea volumului, conectorul de intrare a sunetului și un conector pentru căști poziționat pentru un acces facil. Includerea în plus a unei intrări Video-in și S-video face din acest echipament similarul unui monitor de televiziune. Tot în picior este plasat un hub USB (o intrare și 4 ieșiri).

Ținând cont de toate acestea putem discuta despre prețul neaccesibil utilizatorului standard. Pentru moment aceste echipamente sunt rezervate prin preț pentru două categorii distincte de utilizatori: cei care au bani și cei care au nevoie de ele pentru ceea ce fac, indiferent de cât costă (de obicei și ei fac bani).

Oricum ar fi, odată cu trecerea timpului, prețurile vor scădea. Deci urmăriți evoluția monitoarelor LCD.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro