Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Soluții - PC Magazine Romania, Septembrie 2004

STUDENT

Imago Workflow

Uifelean Florin

Un angajat în activitatea sa de zi cu zi este permanent confruntat cu necesitatea de a lua decizii. Luarea oricărei decizii este condiționată de existența de informații referitoare la situația concretă asupra căreia trebuie să se decidă. O decizie care nu se bazează pe informații clare, complete și la zi este fără nici o valoare sau, chiar mai rău, poate fi dăunătoare.

Activitățile implicate într-o afacere astăzi pretind adresarea mai multor tipuri de informație către numeroase persoane conform unor reguli care se modifică constant. Cu atât de multă informație disponibilă, și în atât de multe forme diferite, companiile trebuie să furnizeze informația potrivită oamenilor potriviți. Imago Workflow rezolvă această problemă prin adresarea informației către angajații care contribuie la luarea deciziilor pe toată durata unui flux de lucru cu ajutorul instanțierii unor template-uri ce conțin regulile proceselor unei activități. Pentru aceasta oricare angajat contribuie la luarea deciziilor este utilizator al aplicației. Gestionarea utilizatorilor se realizează prin asocierea anumitor drepturi de acces și roluri. Cu ajutorul rolurilor, administrarea permisiunilor disponibile utilizatorilor pentru fiecare decizie este mult mai ușor de efectuat. Astfel hotărârile care trebuie luate sunt atribuite unui individ sau unui grup având asociat un anumit rol.

Fiecare angajat poate vizualiza lista deciziilor ce i-au fost atribuite prin intermediul unui browser web. Astfel hotărârile pot fi luate atât din interiorul companiei, folosind un calculator conectat la Intranet, cât și de la distanță accesând rețeaua Internet.

Angajatul primește notificări pentru deciziile ce i-au fost atribuite sub forma unei scrisori electronice. Notificarea conține toate informațiile care îi sunt necesare utilizatorului pentru a lua hotărârea potrivită. Unele mesaje electronice au atașat un document Microsoft Word, Excel sau InfoPath ce are un conținut îmbogățit. Aceste tipuri de documente sunt simplu manipulate de către orice utilizator al Microsoft Office, iar datele introduse ușor de procesat datorită tehnologiei XML implementată în documentele Microsoft Office. Angajatul va răspunde notificărilor cu ajutorul aplicației e-mail preferate.

Pentru instanțierea unui flux de lucru este creat mai întâi un template al acestuia. Crearea sau instanțierea unui template poate fi efectuată de către utilizatorii ce au această permisiune asociată profilului. Crearea unui flux de lucru se realizează cu ajutorul unui instrument grafic. Acesta poate fi folosit atât online cât și offline de pe un calculator mobil iar mai apoi, la conectarea acestuia, template-ul să fie încărcat în baza de date a aplicației. Instrumentul grafic este ușor de utilizat, având disponibile operații "drag and drop", meniuri contextuale, tooltip-uri. Cu ajutorul acestui instrument dezvoltatorii fluxurilor de lucru pot crea, vizualiza și modifica template-uri. După instanțierea template-ului se poate vizualiza starea în care se află acesta, fiind disponibile informații asupra tuturor proceselor desfășurate. În structura template-ului unui flux de lucru se pot adăuga referințe către alte template-uri, așadar dezvoltarea acestuia se poate realiza pe mai multe nivele, pornind de la un model superficial, terminând cu nivele înalte de detaliere a acțiunilor ce vor fi desfășurate. Se pot chiar defini reguli ce conțin cicluri sau procese de lucru paralele.

Imago Workflow lasă dezvoltatorii să definească activități noi sau să răspundă la evenimente cu ajutorul unor proceduri externe definite în clase .NET. Astfel se pot implementa comportamente care satisfac cerințele oricărei nevoi de a particulariza soluția unui proces de afacere.

Aplicația este de tipul 3-tier:

  • nivelul de date este reprezentat de o bază de date accesibilă prin interfața ADO.NET, deocamdată fiind implementat în SQL Sever 2000;
  • nivelul aplicație este reprezentat de către o aplicație web rulată de procesele ASP.NET;
  • nivelul client este în principal reprezentat de un browser web. Pentru deciziile ce necesită un conținut mai pretențios de informație se folosește Microsoft Word, Excel sau InfoPath care vor putea deschide documente "smart", implementate cu ajutorul Visual Studio Tools for Office Systems.

Pentru dezvoltarea soluției s-a utilizat platforma Microsoft Visual Studio 2003. Componentele .NET au fost scrise folosind limbajul C#. Obiectele ActiveX sunt implementate cu ajutorul ATL. Încapsularea datelor pentru transmiterea între diferitele nivele ale aplicației se face folosind modelul XML de reprezentare.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro