Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Recente - PC Magazine Romania, Septembrie 2004

Date protejate prin lege

Guvernul României a aprobat în ședința din 13 august 2004, Legea privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice. Sunt reglementate, astfel, asigurarea securității rețelelor și serviciilor de comunicații electronice, confidențialitatea comunicărilor, conservarea datelor de trafic și de localizare, facturarea detaliată, păstrarea anonimatului utilizatorului apelat, registrele abonaților, precum și comunicările nesolicitate.

Prevederile acestei legi se aplică în cazul furnizorilor de rețele publice și de servicii de comunicații electronice destinate publicului, precum și furnizorilor de servicii cu valoare adăugată și furnizorilor de registre ale abonaților care, în cadrul activității comerciale, prelucrează date cu caracter personal.

În ceea ce privește măsurile de securitate, furnizorul unui serviciu de comunicații electronice destinat publicului va fi obligat să ia toate măsurile tehnice și de organizare în vederea garantării securității serviciului, proporțional cu riscul existent.

Legea stabilește și regimul sancționar, amenzile fiind cuprinse între 50.000.000 și 1.000.000.000 lei, iar în cazul societăților comerciale cu o cifră de afaceri de peste 50 miliarde acestea se pot ridica până la 2% din cifra de afaceri.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro