Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Recente - PC Magazine Romania, Septembrie 2004

Nokia și Alcatel vor testa tehnologia 3G în România

Ministerul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației a acordat companiilor Nokia și Alcatel licențe pentru experimentarea serviciilor de telecomunicații din generația a treia (3G).

"Am acordat încă două licențe experimentale pentru testarea tehnologiilor 3G în România, de care vor beneficia doi importanți producători de echipamente. Faptul că până acum sunt deja patru companii cărora le-a fost alocată o bandă de frecvențe pentru testarea stațiilor radio și antenelor aferente sistemelor 3G, demonstrează că piața se pregătește intens pentru momentul în care licențele 3G vor fi acordate. Aceste licențe de test vor fi valabile până la data emiterii licențelor pentru viitorii operatori 3G", a declarat Adriana Țicău, Ministrul Comunicațiilor și Tehnologiei Informației.

Unul dintre titularii noilor licențe experimentele își va desfășura testele în orașele București, Brașov, Craiova, Cluj-Napoca și pe drumul național DN 1 pe porțiunea cuprinsă între București și Brașov, iar celălalt în municipiul București și zona limitrofă - Otopeni, Pipera Băneasa, Tunari, Ciorogârla, în conformitate cu solicitările depuse.

Într-o primă etapă testele se vor focaliza pe transmisiile de date și voce, ulterior urmând să fie efectuate experimente cu privire la urmărirea de filme sau emisiuni TV pe telefonul mobil, precum și la serviciile de videotelefonie.

Anul acesta urmează să fie acordate patru licențe 3G, din care cel puțin una în standard UMTS, cu o valabilitate de 15 ani și care pot fi reînnoite la cererea titularilor, pe o perioadă de 10 ani, fără plata unor taxe suplimentare. Acoperirea minimală va fi pentru București și 10 mari orașe ale României, alese de candidat.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

deltafri

Concurs de Grafica Digitala si Web Design

www.agora.ro

www.agora.ro