Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Timpul Liber - PC Magazine Romania, August 2004

Biblioteca TI

O carte de vacanță

Cine știe ce se ascunde în tărâmurile sălbatice din mijlocul pamântului? Chiar și în lumea uimitoare de aici există creaturi atât de josnice încât până și cei mai puternici eroi tremură doar când le aud numele. Pentru a face față unui asemenea întuneric, popoarele libere au multe resurse, dar nici una nu este atât vitală ca puterile mistice uitate în armele pe care le poartă.

În mod normal, o astfel de discuție sună cel puțin bizar, dar când vine vorba de Lord of The Rings, totul are deja un alt înțeles. Cartea Fell Beasts and Wondrous Magic este un "ghid" al jocului The Lord of The Rings, oferind descrieri complete și statistici de joc pentru cele mai mari terori ale pământului - Naygul, Oliphaunts, Dragons și Hell-hawks - dar și uneltele magice cu care eroii îi pot învinge.

Editată în condiții grafice excelente, cartea trage cortina din ambele părți ale bătăliei. Conține instrucțiuni de joc pentru a face față oricărui personaj, prezentări amănunțite a zeci de creaturi și bestii din Middle-earth, un sistem pentru crearea de noi creaturi și bestii, discuții despre rolurile personajelor și armelor din jocul Lord of The Rings.

Lord of The Rings Rolerplaying Game, Fell Beasts and Wondrous Magic, Editura Decipher, 96 de pagini, ISBN 1-58236-956-9, în România prin Byblos, www.byblos.ro, preț: 25$.

SQL, rapid și ușor

SQL este limbajul de programare standard pentru crearea, actualizarea și identificarea informațiilor stocate în bazele de date prin intermediul sistemelor de gestionare a bazelor de date (SGBD-uri). S-ar putea să știți deja cum să extrageți din baza de date acest tip de informații prin utilizarea unui instrument grafic de interogare, dar probabil ați observat că pe măsură ce interogările devin mai complexe, aceste instrumente încep să devină depășite - acesta este momentul în care intră în acțiune limbajul SQL.

Vreți să învățați rapid SQL? Citiți această carte! Folosind imagini în locul explicațiilor lungi și plictisitoare, lucrarea vă arată cum să utilizați limbajul de programare SQL pentru a întreține și interoga informațiile din baza de date. Domeniul acoperit este limitat la cele mai populare instrucțiuni ale limbajului ANSI SQL și prezintă în primul rând cele mai importante concepte despre bazele de date relaționale și despre limbajul SQL, înainte de a trece la programarea propriu zisă în SQL.

Cartea o să vă ajute dacă cunoașteți deja în oarecare măsură limbajul SQL și doriți să treceți dincolo de cele mai simple instrucțiuni SELECT, dacă trebuie să creați, să modificați sau să ștergeți obiecte din baza de date, ca de exemplu tabele, indici și vederi, trebuie să înglobați instrucțiuni SQL în programe scrise în Java, C sau Perl.

SQL, Visual Quickstart Guide, Chris Fehily, Editurile All, www.all.ro 396 pagini, ISBN 973-571-482-5, preț: 299.000 lei.

Fotografia digitală

Cartea de față, publicată deja în trei ediții în Statele Unite, vă arată cum să captați imagini digitale, cum să le descărcați în computer și cum să le prelucrați. Puteți citi aici despre comparații între diferite tipuri de camere foto digitale, specificații recomandate platformelor Windows și Mac pentru imaginile digitale, alegerea între formatele JPEG, TIFF, GIF, BMP sau alte formate de fișiere comprimate, prezentarea aplicațiilor de editare a imaginilor și a efectelor speciale folosite la îmbunătățirea imaginilor.

Pas cu pas, veți afla istoria fotografiei, de la heliografie la captura digitală, observarea luminii sau a lipsei acesteia, la construirea compoziției, retușarea, redimensionarea și ajustarea culorilor, pentru a obține cele mai bune rezultate, adăugarea textului în imagini, crearea fotografiilor panoramice de mari dimensiuni, folosirea unor instrumente grozave pentru crearea albumelor, instrucțiuni legate de editarea și prelucrarea imaginilor în Adobe Photoshop Elements, informații de bază despre tipărirea imaginilor și publicarea lor pe web.

Fotografia digitală, Steven Greenberg, Editurile All, www.all.ro 348 pagini, ISBN 973-571-480-9, preț: 349.000 lei.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro