Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Recente - PC Magazine Romania, August 2004

Portal pentru combaterea pirateriei software

Pe 21 iulie a fost lansat în cadrul unei conferințe de presă portalul pentru informații și servicii privind proprietatea intelectuală. Acesta a fost dezvoltat de MCTI împreună cu ORDA și poate fi accesat la adresa www.orda.ro

Portalul a fost creat pentru a permite utilizatorilor să se informeze cu privire la legea drepturilor de autor și să acceseze cele 3 registre administrate de ORDA: Registrul Programelor de Calculator, Registrul Operelor Audiovizuale și Registrul Național al Fonogramelor. În acest moment Registrul Programelor de Calculator este complet funcțional, urmând ca și celelalte registre să fie dezvoltate în continuare de ORDA. Operatorii portalului sunt reprezentanții Oficiului Român pentru Drepturile de Autor, precum și ai altor instituții responsabile de respectarea legislației cu privire la drepturile de autor precum Ministerul de Interne, MCTI, MFP (Vama) S.A.

În cadrul secțiunii Registrul Programelor pentru Calculator este pusă la dispoziția celor interesați cererea tip necesară înscrierii programelor de calculator pe lista produselor software pentru care se cer drepturi de autor. De asemenea, este disponibilă o listă a companiilor care și-au înregistrat produsele la Oficiul Român pentru Drepturile de Autor, inclusiv calitatea acestora (producător, distribuitor etc.).

De la lansarea portalului www.efrauda.ro în urmă cu șase luni, au fost primite 74 de sesizări cu privire la activități cu caracter aparent nelegal în domeniul serviciilor societății informaționale din care 24 se refereau la scrisori nigeriene, 14 la fraude realizate prin mijloace de plată electronice, 11 la fraude prin licitații frauduloase, 12 la spamuri, șase priveau accesul neautorizat într-un sistem informatic, două - interceptarea neautorizată de date informatice, alte două - introducerea neautorizată de date informatice, două restricționarea accesului, iar una - transferul neautorizat de date informatice.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro