Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Tendințe - PC Magazine Romania, Iulie 2004

Valoare fără precedent pentru IMM-uri


Doug Fulmer, World Wide Sales Executive for e-business Infrastructure

IBM a lansat la începutul iunie serverele eServer i5, primele sisteme echipate cu microprocesoare Power 5, cele mai puternice cipuri de 64 de biți construite vreodată. Utilizând i5/OS, ultima generație a sistemului de operare OS/400, noile sisteme IBM eServer i5 oferă întreprinderilor mici și mijlocii flexibilitate sporită și beneficii fără precedent în ceea ce privește costurile. Prezent la evenimentul prilejuit de această lansare în România, Doug Fulmer, IBM World Wide Sales Executive for e-business Infrastructure, a vorbit despre lansarea noii generații de servere destinate mediului de operare e-business on demand și a sistemului de operare i5/OS V5R3.

PC Magazine: Ce oferă aceste noi produse și cărui segement de piață se adresează?

Doug Fulmer: Folosind arhitectura iSeries, i5 este primul server care utilizează noul procesor Power5, oferind o creștere însemnată a performanței și capabilităților. Altă premieră este implementarea pe i5 a tehnologiilor IBM Virtualisation Engine. Datorită acestei tehnologii, IBM eServer5 poate integra și rula simultan sisteme de operare multiple inclusiv i5/OS, AIX, Linux și Windows. În plus, sistemele eServer i5 sunt pre încărcate și testate cu un sistem de operare integrat, i5/OS, ce include tot software-ul de bază de care are nevoie o afacere, inclusiv sistemul de gestiune a bazelor de date IBM DB2 UDB.

Pentru a acoperi toate segmentele de piață, IBM eServer i5 este lansat în două modele: modelul 520, care suportă 1-2 procesoare Power5, dedicat întreprinderilor mici și mijlocii și modelul 570, cu 1 până la 4 procesoare, conceput pentru întreprinderile mijlocii și mari. De asemenea, sunt disponibile și modelele 520 Express, la un preț foarte atractiv pentru clienții mici.

PC Magazine: În cadrul prezentării dvs. ați menționat faptul că aceste noi produse aduc o valoare fără precedent pentru IMM-uri. Puteți detalia această afirmație?

Doug Fulmer: Principalul avantaj pe care îl oferă aceste produse întreprinderilor mici și mijlocii este consolidarea serverelor. Utilizând tehnologiile IBM Virtualisation Engine, IBM eServer i5 este singurul server multiuser capabil să ruleze simultan pe aceeași mașină medii de lucru variate. Astfel, un utilizator iSeries poate să înlocuiască cu o singură cutie o întreagă "fermă" de servere. În plus, are posibilitatea să mute dinamic, resurse de procesor, memorie și periferice între serverele virtuale realizate, în funcție de necesitățile de moment, sau să adauge resurse la sistem, prin "Capacity on Demand", atunci când necesitățile cresc. Gestiunea se poate face centralizat prin IBM Director Multiplatform. Practic, se poate configura un nou server într-un interval de ore, care să răspundă unor cerințe noi ale afacerii. Rezultatele constau în realizarea unui mediu de operare on demand, simplu și ușor de gestionat, un răspuns rapid la schimbarea cerințelor afacerii, folosirea eficientă a resurselor și scăderea costurilor totale (TCO). Astfel, companiile își pot simplifica și mai mult infrastructura IT, pot reducere costurile de infrastructură pentru servere, administrând serverele Linux și Windows împreună, cu sistemele de stocare, securitate și back-up integrate.

Mai mult, firmele care folosesc aceste servere își pot îmbunătăți cu până la 40% raportul preț/performanță față precendentele sisteme iSeries, prețurile fiind comparabile cu cele ale sistemelor bazate pe Unix pentru componentele de memorie, disc și server.

PC Magazine: Când vor fi disponibile noile sisteme?

Doug Fulmer: Toate produsele din gama IBM eServer i5 pot fi achiziționate începând din luna iunie, iar clienții tradiționali pot beneficia de finanțare din partea IBM.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro