Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   





Clic aici
PC Magazine





Timpul Liber - PC Magazine Romania, Iunie 2004

Biblioteca TI

Managementul proiectelor cu Scrum

Regulile și cele mai bune practici pentru Scrum - un proces simplu pentru gestionarea proiectelor complexe - sunt doar câteva, clare și ușor de învățat. Dar chiar această simplitate, mai exact lipsa unor instrucțiuni clare, poate fi dezarmantă într-o primă fază, mulți preferând să se întoarcă la vechile metode de lucru.

Ken Schwaber, unul dintre dezvoltatorii procesului și autorul aceastei cărți, nu neagă că Scrum este complicat. Și nu este complicat datorită lucrurilor pe care trebuie să le faci ci datorită celor pe care nu le faci. Dacă ești project manager, vei descoperi că-ți lipsesc câteva din uneltele tradiționale. Pentru că în Scrum nu există diagrame Gantt, nu există time reporting și nici nu se alocă task-uri programatorilor.În schimb, vei învăța câteva reguli simple care îți arată cum să folosești ciclurile inspectează și adaptează întâlnite frecvent în Scrum și mai ales cum să creezi software mult mai rapid.

Pentru a obține o fundație solidă în Scrum trebuie să abordați chiar și proiectele cele mai complexe sau cele mai greu de gestionat, să simplificați lanțul de conducere prin formarea unor echipe de dezvoltare care să se coordoneze singure, să primiți specificații clare și feedback de la clienți, să reduceți considerabil timpul alocat planificării proiectului, să dezvoltați și să livrați produsele în cicluri de 30 de zile, să nu săriți nici o etapă de lucru, iar pentru proiectele complexe să folosiți echipe de lucru din mai multe zone geografice.

Agile Project Management with Scrum, Ken Schwaber, Editura Microsoft, 163 pagini, ISBN 0-7356-1993-x, în România prin Byblos, www.byblos.ro preț: 44$.

Programare extremă în C#

Iată o carte în care autorul te tratează ca pe un coleg de echipă. Pe măsură ce avansezi în lectură ai impresia că stai lângă el, că-l urmărești sau chiar îl ajuți să scrie cod în C#. Ajungi să-i citești gândurile, să-i împărtășești temerile, să-i asculți nemulțumirile sau să te bucuri de reușitele lui. Vei fi de acord cu el, dar vei avea și discuții în contradictoriu, iar argumentele tare vor câștiga în multe cazuri. Citind această carte, este ca și cum ai avea un profesor personal, atât cât hârtia o permite.

Ești nou în C#? Atunci nu ar fi rău să ai la îndemână un manual de referință. Autorul o să te învețe o mulțime de lucruri despre C#, dar totuși nu o să-ți dea cu lingurița pentru că această carte nu este un tutorial în C#. Multe lucruri trebuie să le descoperi singur. Totuși, ti se va spune în ce ordine trebuie să le cauți. Fiecare capitol prezintă progresiv din ce în ce mai multe concepte din C# și aprofundează metode de lucru din ce în ce mai complicate. De aceea, este bine să priviți această carte ca pe un traseu de munte, unde fiecare semn contează.

Ești familiarizat cu C#, Java sau C++? Atunci poți să citești această carte doar și pentru competențele, atitudinile și practicile prezentate aici, sau pur și simplu pentru plăcerea descoperirii.

Extreme Programming Adventures in C#, Ron Jeffries, Editura Microsoft, 518 pagini, ISBN 0-7356-1949-2, în România prin Byblos, www.byblos.ro preț: 44$.

Dezvoltare pe bază de teste

Mulți cred că Test Driven Development (TDD) se referă la testarea produselor software. De fapt, principalul scop al acestei metode este de a-i ajuta pe programatori să facă față cerințelor ambigue care apar pe parcursul dezvoltării unui produs. Aceste cerințe sunt exprimate sub forma unor teste, care pot fi considerate un mecanism de suport pentru toți cei care se aventurează în dezvoltarea de software.

Exemplele multiple din această carte arată exact cum folosesc programatorii dezvoltarea pe bază de teste în realizarea unor task-uri reale. Testele în sine sunt utile pentru dezvoltarea inițială a unui produs software, dar pot fi folosite și pentru eventuale update-uri ale acestuia sau chiar pentru alte proiecte.

Cartea este scrisă în pricipiu pentru programatorii experimentați.Veți obține mai multe rezultate de pe urma ei dacă sunteți familiarizat cu sintaxa C# și cu programarea orientată pe obiecte. Dacă totuși C+ nu este principalul vostru limbaj de dezvoltare, atunci este bine să transferați exemplele de aici la alte limbaje .NET, ca de exemplu Microsoft Visual Basic .NET.

Test-Driven Development in Microsoft .NET, James W. Newkirk, Alexei A. Vorontsov, editura Microsoft, 273 pagini, ISBN 07356-1948-4, în România prin Byblos, www.byblos.ro preț: 44$.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro