Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Recente - PC Magazine Romania, Iunie 2004

Telefon cu număr unic

Alcatel va fi prim contractor pentru proiectul BT Bluephone, un serviciu care va oferi europenilor un telefon cu un număr unic, asociat pentru toate apelurile telefonice.

Serviciul, care va combina comunicațiile telefonice fixe cu cele mobile, va fi dezvoltat de Alcatel împreună cu un consorțiu de parteneri. Alcatel va lucra cu BT pentru a oferi clienților posibilitatea utilizării unui singur telefon pentru a realiza operații de roaming între rețelele fixe și mobile și pentru a accesa o gamă de servicii broadband combinate.

Bluephone va permite utilizatorilor rezidențiali și corporatiști să beneficieze de avantajele folosirii unui singur număr de telefon oriunde s-ar afla. Când utilizatorii sunt în raza de 25 metri a stației de bază Bluetooth, telefonul va comuta tot traficul pe linia fixă. În spații mai mari (de exemplu în birouri) vor fi folosite mai multe puncte de acces pentru creșterea scalabilității. Când utilizatorii se mută în afara zonei de acoperire a stației de bază Bluetooth, telefonul se comportă ca un aparat celular obișnuit, transportând traficul pe rețeaua GSM.

,,Studiile pe care le-am efectuat demonstrează că utilizatorii apreciază serviciile simple și unificate, dar și faptul că dețin prea multe dispozitive de comunicație care pur și simplu nu lucrează unele cu altele. Prin combinarea domeniului fix cu cel mobil, furnizorii de servicii se pregătesc pentru viitor", susține Alan Mottram, președintele soluțiilor fixe în cadrul Alcatel.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro