Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Recente - PC Magazine Romania, Iunie 2004

LGE își deschide birou propriu în România

LGE reintră în forță pe piața din România. Din data de 17 iunie a.c., LGE România se va transforma oficial din reprezentanță în societate comercială cu răspundere limitată, cu birou propriu deschis în București, desfacerea produselor cu marca LG urmând a fi realizată printr-o rețea națională de dealeri.

Han Q, președintele LG Electronics România, a declarat ca obiectiv pentru România în anul 2007 aducerea numelui LG în poziția de cel mai cunoscut brand de pe piață, atingerea unei cote de piață de 20 de procente pentru sectoarele electronice-telecomunicații și electrocasnice, iar ca obiectiv LGE global atingerea nivelului trei mondial în vânzări de produse electronice până în 2010. Piața românească reprezintă pentru LG un potențial de dezvoltare uriaș, în afară de desfacerea unei game extrem de variate de produse proprii, România fiind și un potențial candidat pentru deschiderea unei fabrici destinate produselor electrocasnice.

Se așteaptă de la piața din România ca vânzările pe acest an pentru produsele LG să depășească 30 de milioane de dolari, investițiile urmând a se ridica la 2,5 milioane de dolari. Se estimează o creștere a pieței de produse electronice de 44-45%. Prin biroul propriu ce urmează a fi deschis în România, LGE va putea efectua importuri și exporturi proprii, va putea efectua studii de piață și va deține control total asupra distribuței produselor. În acest fel se va putea realiza o mai mare apropiere de utilizatorul final, prin adaptarea modelelor sale după preferințele și nevoile cumpărătorului. Produsele LG vor fi în scurt timp mai accesibile în România, prin depozitul propriu finalizat în luna aprilie a acestui an, cu o suprafață de 3.000mp. În viitor se va construi și un showroom, cumpărătorul putând testa produsul ce urmează a fi cumpărat.

Intrarea pe piața din România se va face cu toată gama de produse LG, punctele forte fiind reprezentate de standardele de calitate ridicată ale produselor (LG are implementat sistemul "Six Sigma") și desfacerea acestora la prețuri competitive. Portofoliul de produse ce urmează a intra pe piața noastră este extrem de larg, fiind prezente echipamente de la cuptoare cu microunde, aparate de aer condiționat, până la frigidere, telefoane mobile ecrane cu plasmă, monitoare LCD, medii optice, PDA-uri, proiectoare și calculatoare portabile.

Principalele inovații aduse de LG produselor sale sunt în special legate de ușurința în manevrabilitate, interoperabilitate și comunicare. O atenție deosebită a fost îndreptată către LG HomNet, conceptul LG asupra casei integrate în rețeaua Internet.

În cadrul acestui sistem, toate echipamentele electronice sunt conectate la un "server" local, putând fi contolate fără a fi necesară prezența fizică lângă acestea. Astfel, prin intermediul frigiderului (centrul de control) poți de exemplu porni aerul condiționat, închide geamurile, urmări un program TV sau naviga pe Internet. Aceleași comenzi pot fi însă efectuate și de la birou, în urma conectării la Internet, în acest caz nemaifiind nevoie nici măcar de prezența în casă. C.L

Compania a fost înființată în anul 1947, primul domeniu de activitate fiind cel chimic (LG Chemical), în anul 1958 fiind deschisă prima companie de produse electronice, Goldstar. În anul 1995, numele corporației a fost schimbat în LG Electronics (LGE). LGE deține la nivel mondial peste 300 de companii subsidiare, numărul total de angajați ridicându-se la 140.000. În Europa sunt localizate 13 companii de vânzări. Domeniile de activitate LG sunt în acest moment legate de electronice și telecomunicații, servicii, finanțe, produse chimice și producerea de energie, compania înregistrând în ultimii cinci ani o creștere a vânzărilor de 20 de procente. În anul 2003 LG Group a înregistrat o cifră de vânzări de 71,3 miliarde de dolari, iar în România de 15 milioane de dolari.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro