Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Timpul Liber - PC Magazine Romania, Mai 2004

Biblioteca TI

Adobe Encore DVD

Iată cel mai rapid și mai simplu mod de a învăța Adobe Encore DVD. Cartea cuprinde un set de cursuri oficiale, dezvoltate de compania Adobe Systems. Cele 11 lecții acoperă bazele Adobe Encore DVD, prezintă tehnici de lucru și sfaturi practice pentru a deveni în cel mai scurt timp un artist în Adobe Encore DVD.

Chiar dacă așa ar putea să pară la prima vedere, cartea nu intenționează să înlocuiască documentația care vine cu programul Adobe Encore DVD, ci doar explică comenzile și opțiunile acestuia. Poate fi parcursă de la început până la sfârșit, sau pot fi studiate doar capitolele de interes pentru fiecare cititor în parte. Înainte să începeți, însă, trebuie să vă asigurați că vă cunoașteți foarte bine computerul și sistemul de operare, că știți să folosiți meniurile și comenzile standard. De asemenea, este util, deși nu obligatoriu, să cunoașteți Adobe Photoshop, Adobe Premiere și Adobe After Effects. DVD-ul atașat cuprinde toate fișierele electronice ale lecțiilor din carte. Fiecare lecție are propriul director, care trebuie copiat pe hard disk pentru a putea face aceste lecții. Pentru a ocupa cât mai puțin spațiu pe hard, se pot instala doar directoarele de care aveți nevoie.

Adobe Encore DVD, Clasroom in a Book, curs oficial Adobe Systems, Editura Adobe, 296 pagini, DVD inclus, ISBN 0-321-20547-2, în România prin Byblos, www.byblos.ro.

Puterea stă în implementare

Un mediu de lucru favorabil este mai important decât un scaun confortabil, un computer puternic sau o tastatură ergonomică. În același timp, un mediu de lucru propice implică procese decente și unelte potrivite. O soluție standardizată pentru toate acestea poate fi Rational Unified Process de la IBM. RUP le oferă dezvoltatorilor de software un limbaj și un stil comun, mai bine controlat, de a dezvolta software. Iar puterea sa stă în implementare. Această carte nu este o introducere în RUP, nici măcar nu vorbește așa mult despre RUP, ci se axează doar pe implementarea sa. Gândită ca un tur al etapelor care trebuie urmate în timpul implementării acestui proces, cartea arată care sunt obiectivele și măsurătorile care trebuie avute în vedere, cum se selectează strategia de implementare și care sunt punctele cheie ale acestei strategii.

Iată câteva exemple: conștientizarea situației curente a organizației; stabilirea obiectivelor și indentificarea riscurilor și obiectivelor aferente acestora; crearea unui plan de implementare și stabilirea proiectelor pilot, evitarea greșelilor care pot duce la eșuarea implementării, personalizarea procesului pentru a răspunde perfect cerințelor companiei și nu în ultimul rând, documentația necesară pentru susținerea procesului.

Adopting the Rational Unified Process, Stefan Bergstrom, Lotta Raberg, Editura Addison-Wesley, 245 pagini, ISBN 0-321-20294, în România prin Byblos, www.byblos.ro.

Photoshop pentru fotografi

Cum se albesc dinții, cum se elimină ridurile sau cum se schimbă culoarea părului de câteva ori în mai puțin de zece minute - într-un cuvânt, cum se pot retușa fotografiile digitale folosind Photoshop. Dacă vă doriți o carte care să vă spună totul despre claritare, ochi roșii sau filtre, atunci în mod sigur aceasta nu este ceea ce vă trebuie. În schimb, dacă vreți să știți care sunt cele mai moderne metode pe care le folosesc profesioniștii pentru a-și corecta, edita, retușa și chiar prezenta fotografiile la cele mai înalte standarde, atunci ați nimerit unde trebuie.

Axându-se doar pe partea practică, cartea arată exact "cum se face", abordând câteva subiecte de interes pentru toți fotografii care folosesc camere digitale - care sunt secretele retușării unui portret, cum se colorează o fotografie în cel mai natural mod, procedee de obținere a clarității (acestui subiect fiindu-i dedicat un capitol întreg), tehnici uimitoare de modelare corporală, modalități de rezolvare a problemelor asociate imaginii unei camere digitale, cele mai cerute efecte speciale și cele mai folosite filtre.

The Photoshop CS BooK for Digital Photographers, Scott Kelby, Editura New Riders, 375 pagini, ISBN 0-7357-1411-8, în România prin Byblos, www.byblos.ro.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro