Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Recente - PC Magazine Romania, Mai 2004

Final Concurs Microsoft

  • Locul I: Visual Resource Manager (Vasile Marita) - Pocket PC
  • Locul II: DocManager (Marius Tânțărean) - Smartphone
  • Locul III: WebEdu (Tudor Ionescu) și Masuri Propuneri (Florin Uifalean) - Office 2003


Tudor Galoș,
Desktop Product Manager, Information
Worker& Windows Client Group,
Microsoft România.

Cum vedeți un concurs destinat programatorilor de Office?

În primul rând trebuie să definim ce înseamnă programarea pe platforma Office și cum a evoluat ea pe parcursul ultimilor ani. Până nu demult, termenul de programare pe Office era legat de crearea unor documente ce conțineau scripturi VBA și de crearea unor aplicații peste Access.

Dar posibilitățile de programare peste platforma Office au fost extinse foarte mult odată cu apariția tehnologiei Microsoft .Net, și mai ales de introducerea standardului XML în aplicațiile Office. Toate aplicațiile și serverele Office sunt compatibile XML, permițând salvarea documentelor și a datelor din ele în format XML. Astfel, programatorii au acum oportunitatea de a crea soluții de interoperabilitate cu orice sisteme și baze de date ce lucrează cu tehnologia XML, creând documente "inteligente" ce pot prelua și trimite date de la/spre orice sistem de gestiune a datelor, fie el bază de date, aplicație CRM sau ERP, într-un mod facil și rapid.

De fapt noul Office revoluționează conceptul de aplicație client-server, programatorul putându-se concentra mult mai bine pe logica din spatele aplicației, și nu pe interfață, care poate fi o aplicație Office!

Ce așteptați de la cei ce se înscriu la un astfel de concurs?

Cei care se înscriu la un astfel de concurs trebuie să aibă o idee originală, pasiune pentru a transforma ideea într-o aplicație concretă, și, foarte important, o dorință reală de a continua proiectul, sprijinit de Microsoft sau de o altă firmă de dezvoltare. Dar, pe primul plan trebuie să fie tot timpul dorința de a realiza proiectul, și de a-l duce mai departe și de a-l promova. Nu e de ajuns o idee originală, aplicația propusă trebuie să fie utilă și să rezolve o problemă existentă. În contextul economic actual, nu ne mai putem permite să dezvoltăm software de dragul de a dezvolta, ci trebuie ca acesta să ușureze lucrul utilizatorilor ajutîndu-i să-și atingă obiectivele într-un mod cât mai rapid.

De ce organizează Microsoft astfel de concursuri?

Am organizat acest concurs pentru a permite programatorilor să se obișnuiască cu noile tehnologii de dezvoltare peste Office și să realizeze oportunitatea pe care o au în a dezvolta aplicații complexe dar simplu de utilizat prin interfața familiară a aplicațiilor Office.

Un al doilea scop a fost de a genera soluții complexe peste platforma Office, și sincer să fiu, sunt foarte mulțumit de calitatea soluțiilor ce le-am primit în cadrul acestui concurs, ce a făcut foarte dificilă clasarea acestora pe locurile 1,2 și 3.

 


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro