Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Recente - PC Magazine Romania, Mai 2004

CERF 2004

În perioada 20 - 24 aprilie 2004 s-a desfășurat la Complexul Expozițional Romexpo din București, cea de a treisprezecea ediție anuală a Expoziției și Conferinței Internaționale Specializate de Tehnologia Informației și Comunicații - CERF 2004. Anul acesta, expoziția s-a adresat domeniului business-to-business și a fost împărțită pe secțiuni specializate - software și soluții IT&C pentru afaceri, comunicații, hardware, multimedia, echipamente de birou, incubatorul de afaceri - organizatorii urmărind în acest fel creșterea procentului de vizitatori care reprezintă factori de decizie în achizițiile din domeniul TI&C.

Organizat în mod tradițional la scurt timp după cel mai mare târg mondial în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor - CeBIT Hanovra, CERF a constituit și anul acesta o oglindă destul de fidelă a situației actuale în TI-ul românesc, dar mai ales o reflecție a tendințelor momentului. Și aici, ca și în standurile târgului de la Hanovra s-a remarcat migrația spre o lume digitală, în acest an vorbindu-se mai puțin de hardware și din ce în ce mai mult despre multimedia, video telefoane sau home theatre. Pentru a ilustra cât mai bine acest trend, standul Flamingo a fost conceput sub forma unei locuințe digitale, unde zona de divertisment se îmbină perfect cu facilitățile de business prin intermediul celor mai noi tehnologii.

Alt stand care a promovat tehnologiile video și multimedia a fost cel al companiei Avitech, unde pe lângă un sistem home theatre, elementele de atracție au fost două ecrane imense cu retroproiecție de la Mitsubishi și un video telefon marca Theseus.

Un alt factor care reflectă lumea spre care ne îndreptăm, este dezvoltarea unor tehnologii care să permită scăderea prețurilor și implicit accesul unui public din ce în ce mai larg la aceste dispozitive de ultimă oră. De exemplu, în standul firmei Maguay au fost expuse trei ecrane TFT Iiyama de 17, 19 respectiv 20 de inci, care pe lângă faptul că au capabilități TV sunt de trei ori mai ieftine decât ecranele cu plasmă.

Dar poate cea mai "vizuală" prezență de la CERF 2004 a fost standul fimei Deck, unde au putut fi văzute ultimele noutăți de la Samsung. Multe dintre produsele care au fost prezentate aici se înscriu în curentul denumit de Samsung convergența digitală, în care utilizatorul nu are doar un telefon mobil ci și o cameră foto digitală, nu doar o imprimantă sau un copiator digital cât o soluție completă și compactă de imprimare ce include și scanner și fax, nu doar un monitor ci și un televizor. Tot aici a putut fi văzut primul monitor cu timp de răspuns de 12ms.

În ceea ce privește zona comunicațiilor, și de această dată a fost cea mai impunătoare. Connex, Orange și Zapp au dominat pavilionul comunicațiilor și au făcut toate eforturile de a se impune prin standuri cât mai fanteziste.

Din punct de vedere al noutăților tehnologice, merită menționată aici contribuția companiei Orange care a fost prezentă cu demonstrații și aplicații ale tehnologiei EDGE (Enhanced Data rates for GSM Evolution). În trimestrul patru al acestui an, Orange va pune la dispoziția clienților săi această nouă tehnologie care permite obținerea unei viteze de transmisie a pachetelor de date de până la trei ori mai mare decât viteza GPRS.

Tot în cadrul CERF au avut loc și alte două evenimente de profil, Ziua Comunicațiilor, organizată de Expotek și Agnor High Tech, și a treia ediție a Soft.21 - Salonul Național de Software și Servicii, organizat de ANIS.

Aflată la ediția a opta, Ziua Comunicațiilor a marcat cele mai importante momente în dinamica industriei IT&C locale și evoluția sa în contextul global al telecomunicațiilor. Cu această ocazie, au fost prezentate programe și strategii din industria telecom, rezultatele primului an al procesului de deschidere a competiției, un studiu sintetic al pieței telecom din România, comunicații digitale mobile pentru voce, date și multimedia, investițiile telecom care urmează să fie făcute în România în acest an, în contextul în contextul integrării în Uniunea Europeană în 2007.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro