Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Timpul Liber - PC Magazine Romania, Aprilie 2003

Biblioteca TI

Totul despre Oracle 10g

Apariția lui Oracle Database 10g a revoluționat cea mai sofisticată bază de date din lume, propulsând-o în două direcții distincte. Pe de o parte, Oracle 10g este mai complexă și mai robustă ca niciodată, cu o mulțime de noi facilități de configurare, unelte sofisticate și parametrii de tuning îmbunătățiți.

Pe de altă parte, Oracle 10g a devenit mult mai simplă. În funcție de preferințele utilizatorului se pot dezactiva multe dintre opțiunile complexe ale noii versiuni și se poate crea un sistem ușor de întreținut, care necesită foarte puțină intervenție umană.

Această carte prezintă cele mai noi facilități DBA ale lui Oracle 10g, evidențiind modul în care acestea influențează adiministrarea bazei de date și cresc performanța sistemului.

Și, cel mai important, exemplele și facilitățile prezentate în carte pot fi puse în practică cu ajutorul mulțimii de modele funcționale disponibile în arhiva online de cod Oracle 10g.

Oracle Database 10g New Features, Mike Ault, Daniel Liu, Madhu Tumma, Editura Rampant, 528 pagini, ISBN 0-9740716-0-9, în România prin Byblos, www.byblos.ro. Preț: 42$.

Cum se sparge codul

Cum se sparge software-ul? Cum reușesc hackerii să facă acest lucru? De ce firewall-urile, sistemele de detectare a intruziunilor și programele antivirus nu pot să-i țină la distanță pe acești indivizi? Ce unelte pot fi folosite pentru a sparge software-ul? Dacă vreți să vă protejați sistemele de un eventual atac, trebuie să știți în primul rând cum se desfășoară în realitate aceste atacuri.

O carte șocantă, dar și foarte instructivă, Exploiting Software: How to Break Code merge dincolo de subiectele care se găsesc în mod normal în cărțile adresate hackerilor, și arată de ce nu funcționează mecanismele de securitate a rețelelor, care sunt tipurile de atac, atacurile clasice împotriva software-urilor pentru servere, atacuri neașteptate împotriva software-ului client, tehnci pentru crearea software-ului malițios, detalii tehnice privind supraîncărcarea buffer-ului și rootkits.

O carte plină de unelte și concepte, mai exact toate cunoștințele necesare pentru a sparge software.

Exploiting Software: How to Break Code, Greg Hoglund, Gary McGraw, Editura Addison-Wesley, 512 pagini, ISBN 0201786958, în România prin Byblos, www.byblos.ro. Preț: 50$.

Prezentări multimedia pe web

Pentru realizarea unor proiecte multimedia sunt necesare pe lângă informațiile propriu-zise (secvențe audio, videoclip-uri, imagini statice etc.) instrumente care să le integreze într-o formă coerentă. Prezentări multimedia pe web se concentrează asupra prezentării unor asemenea documente multimedia chiar și de către utilizatorii începători, fără să fie necesar ca aceștia să dețină aplicații sofisticate sau costisitoare. Cartea se axează în special pe limbajele XHTML+TIME și SMIL (Synchroniyed Multimedia Integration Language) și pune la dispoziție exemple sugestive și studii de caz pentru proiectarea prezentărilor web sincronizate, compuse din elemente multimedia (text, imagini, animații, sunet sau video). Limbajul XHTML și foile de stiluri CSS, HTML dinamic prin Java Script, includerea de elemente multimedia (sunete, secvente video) în paginile web, realizarea de efecte de animație, tranziții între paginile unui sit web, realizarea unor meniuri animate în XHTML+TIME, crearea slide-show-urilor, hiperlegături temporale prin SMIL, hărți senzitive de informații multimedia sunt doar câteva dintre subiectele abordate de cei doi autori.

Prezentări multimedia pe web, Mihaela Brut, Sabin Buraga, Editura Polirom, www.polirom.ro 252 pagini, ISBN 973-681-521-8, preț: 189.000 lei.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro