Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Recente - PC Magazine Romania, Aprilie 2004

Sistemul Electronic Național se extinde

Pe 15 martie 2004, a avut loc ședința Grupului pentru Promovarea Tehnologiei Informației, condus de Primul Ministru al României, Adrian Năstase, în care au fost aprobate proiectele de extindere a Sistemului Electronic Național, respectiv asigurarea elementelor de înaltă disponibilitate, precum și a sistemului informatic de atribuire electronică a autorizațiilor de transport internațional de marfă.

O premieră în administrația publică o constituie înființarea Centrului de Testare și Suport pentru Aplicații Web, care urmează să fie creat de IGCTI, cu obiectivul de a verifica și certifica respectarea performanțelor tehnice specifice pentru aplicații web. Un alt proiect important aprobat este cel al dezvoltării Sistemului informatic pentru îmbunătățirea sistemului fiscal românesc - Ministerul Finanțelor Publice, care va permite conversia totală a dosarului fiscal în format electronic.

"Transformările pe care le aduce tehnologia sunt opțiunea a 22 de milioane de români și nu putem permite nimănui să întârzie acest proces de modernizare a României.

În ceea ce privește Sistemul Electronic Național și formularele online puse la dispoziția cetățenilor și care, prin lege, trebuie acceptate de instituțiile publice, mai există situații în care prevederile legale nu sunt respectate. Funcționarii de la orice nivel, de la cel de la ghișeu până la conducere, trebuie să înțeleagă că vor fi sancționați și că încălcarea legii nu poate fi tolerată, luându-se azi decizia de a se promova un proiect de act normativ în acest sens", a declarat Dan Nica, în conferința de presă ce a urmat ședinței GPTI.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro