Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Recente - PC Magazine Romania, Aprilie 2004

CeBIT.ro

Anul acesta la CeBIT prezența românească a fost reprezentată de 10 firme, repartizate în 6 hale, în creștere față de anul trecut (2003: 9 firme din România). Patru din firmele participante (ARoBS Transilvania Software, NET Brinel Computers, Data Invest, Ambo Consulting) s-au reunit sub același pavilion, organizat de către firma elvețiană SIPPO. SIPPO este o companie ce promovează companiile mici și mijlocii din țările cu potențial de dezvoltare pentru a facilita în acest sens intrarea pe piața elevețiană și a celorlalte țări din Uniunea Europeană.

Ambo Consulting

Ambo Consulting a participat în acest an la târgul de la Hanovra prezentând aplicații cu arhitectură Client/Server și soluții de comunicare prin TCP/IP pentru MS Windows și Unix. Aceste aplicații utilizează baze de date Oracle, DB/2, MS-SQL, Sybase și Interbase.

ARoBS Transilvania Software

ARoBS Transilvania Software s-a aflat pentru a patra oară la CeBIT, cu această ocazie compania prezentând publicului larg soluțiile software proprii pe terminale mobile pentru automatizarea forței de vânzări. Compania deține deja un parteneriat cu SAP Germania. ARoBS Transilvania Software a mai prezentat și programele sale de educație online, eSchool, o soluție de predare de cursuri sub conceptul de clasă virtuală, cu funcții de lucru prin partajare de informații, VoIP și tablă virtuală.

Data Invest

Data Invest s-a aflat pentru a doua oară la CeBIT, prezența fiind justificată de soluțiile GIS pe care aceasta le propune. Programele prezentate au fost NetSET și GISMap Control. Domeniul de lucru al Data Invest este extrem de larg,

incluzând proiecte pentru servicii de ambulanță, asigurări de sănătate, firme de pază, în acest moment fiind în lucru și un program cu Ministerul Agriculturii.

NET Brinel Computers

Pentru a patra oară la CeBIT, Net Brinel a prezentat soluții de facturare pentru sectorul GSM, deținând în acest sens ca și client extern firma Mach din Luxembourg. Net Brinel a căutat parteneriate în zona de corporate, fiind vizați promotorii de proiecte, dar în afară de acest sector existând interes și pentru postura de cumpărător de componente hardware.

Flamingo International

Compania paneuropeană Flamingo International reprezintă în acest moment cel mai mare integrator de sisteme din sud estul Europei. Numărul prezențelor Flamingo la CeBIT se ridică la 4, în acest an compania contractând un stand de 110 mp. Principalele ținte urmărite la târgul din acest an au fost întărirea relațiilor existente și căutarea de noi distribuitori în străinătate, Flamingo International deținând un depozit în Olanda. În plus, compania a prezentat în acest an la CeBIT și brand-urile proprii, fiind vorba de IT Solar, Coral, Sole, Point și Aztek.

Indaco Systems

Indaco Systems s-a aflat la a doua participare la CeBIT, ținta vizată fiind reprezentată de încheierea unor noi parteneriate cu companii de pe piața externă.

Principalele piese aruncate în luptă la această ediție au fost programele ECRIS-Electronic Court Register Informational System și iArhiva-Digital Management of Archive, find atinse astfel domeniile managementului de caz în justiție și soluțiile de arhivare a documentelor.

SoftNet Services

În acest an SoftNet Services a putut fi găsit la CeBIT ca parte integrantă a standului IBM. Compania a prezentat în cadrul târgului soluțiile proprii existente de Document Managing și Internet Banking. De asemenea, compania a dorit realizarea unor noi contacte cu alți parteneri IBM, în vederea încheierii unor alianțe pentru proiecte internaționale. SoftNet Services a bifat anul acesta trei ani de prezență CeBIT.

Softwin

Compania Softwin a prezentat anul acesta la Hanovra în premieră mondială soluția de antispam pentru utilizatorii individuali, Bit Defender Antispam, desktop edition. Standul de prezentare a fost realizat în colaborare cu colegii din Germania, Softwin Gmbh Tettnang. Softwin se află deja la al patrulea an de CeBIT și crede că Germania poate reprezenta un al doilea mare succes înregistrat de Bit Defender în Europa.

TOPEX

Și Topex s-a aflat pentru prima dată în Germania la CeBIT, deținând relații foarte bune cu parteneri din Franța, Spania, Belgia și Marea Britanie. Compania a prezentat în cadrul târgului centralele telefonice Topex 1000D, Topex Rural și PBX, ocupându-se în mod direct și de softul necesar gestiunii datelor de trafic în astfel de cazuri.

Uti Systems

Uti Systems s-a aflat pentru prima oară în acest an la târgul din Germania, căutând astfel zone de distribuție a produselor proprii în afara României. Au fost prezentate produse de securitate informatică la nivelul aplicațiilor, infrastructurii cu chei publice: gateSAFE, certSAFE, idSAFE, shellSAFE.

Ștefan Iliescu, Cristian Lăcraru


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro