Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber - PC Magazine Romania, Martie 2003

Biblioteca TI

Sendmail

Fiabil, flexibil și simplu de configurat, sendmail poate rezolva necesitățile primare de direcționare a e-mail-urilor ale oricărui sit web. Ajuns la a treia ediție, acest manual de referință a fost complet revizuit și actualizat față de varianta precedentă. Noua versiune aduce o mulțime de noi facilități și schimbări fundamentale față de orice alt program de direcționare a e-mail-urilor bazat pe Unix. Pentru că noua versiune diferă semnificativ de versiunile anterioare a fost necesar ca o mare parte a cărții să fie rescrisă.

Lucrarea începe cu instrucțiuni de construire și instalare a programului și a aplicațiilor adiționale care îl însoțesc - vacation și makemap. Capitolele următoare descriu modalitățile de administrare de zi cu zi a sendmail-ului. Această secțiune include două noi capitole, Performance Tunning (un instrument care eficientizează livrarea e-mail-urilor) și Handling Spam, dedicat facilităților anti-spam ale lui sendmail. O altă sectiune a cărții descrie fișierele de configurare și debugging ale programului cât și modul de lucru cu acestea. După ce trece prin toate aceste caracteristici, cartea se încheie cu cinci appendix-uri care oferă mult mai multe detalii despre sendmail decât au fost publicate vreodată.

Sendmail, Bryan Costales, Eric Allman, Editura O´Reilly, 1232 pagini, ISBN 1-56592-839-3, în România prin Byblos, preț: 72$.

Learning UML

Compatibil cu majoritatea uneltelor de dezvoltare și documentare, UML poate fi folosit pe de o parte de programatori pentru a înregistra operațiuni cum ar fi design-ul detaliat al claselor într-un sistem orientat spre obiecte și pe de altă parte de analiștii care doresc să ofere o imagine de ansamblu asupra modului în care un sistem interacționează cu utilizatorii și cu alte sisteme. Cartea Learning UML pornește de la descrierea generală a limbajului și continuă cu o prezentare gradată a informației pentru ca cititorii să se familiarize mai ușor cu toate elementele de bază din UML. Aceștia vor învăța pentru început cum se folosește UML pentru a modela structura unui sistem și cum se pun în aplicare conceptele cheie ale limbajului - în special cele privind componentele generale (clase) și specifice (obiecte). Capitolele următoare explică cum se folosesc diagramele use-case pentru a modela funcționalitatea unui sistem, iar la final, cei care au reușit să ajungă până aici vor vedea cum se poate porta un sistem într-un mediu fizic. Pe parcursul întregii cărți, autorul Sinan Si Alhir se axează doar pe UML ca limbaj, evitând hățisurile metodologiei. Prezentarea sa este directă și la obiect, iar fiecare capitol se încheie cu un set de exerciții, pentru ca cititorul să poată verifica singur cât de mult a avansat.

Learning UML, Sinan Si Alhir, Editura O´Reilly, 252 pagini, ISBN 0-596-00344-7, în România prin Byblos, preț: 42$.

Java NIO

Multi programatori Java avizați consideră noul I/O API - numit NIO de la Noul Input/Output - cea mai importantă facilitate a versiunii 1.4 din Java 2 Standard Edition. Noul pachet include multe lucruri care lipsesc din edițiile Java precedente dar care sunt critice pentru scrierea aplicațiilor de înaltă performanță la scară largă: rețele scalabile și fișiere I/O, suport pentru seturi de caractere și potrivirea expresiilor obișnuite.

Lucrarea de față descrie noile capabilități ale versiunii 1.4 și arată cum se pot exploata acestea pentru a îmbunătății vizibil eficiența codului scris în Java. Java NIO examinează problemele tipice pe care le întâmpină programatorii Java în lucrul cu I/O-urile și arată cum pot profita aceștia de noile facilități ale versiunii 1.4. Pentru că API-urile NIO mai mult completează decât înlocuiesc facilitățile I/O ale versiunii1.3, programatorii sunt sfătuiți când este mai bine să folosescă facilitățile noi și în ce situații sunt mai potrivite API-urile din versiunea precedentă.

Java NIO, Ron Hitchens, Editura O´Reilly, 302 pagini, ISBN 0-596-00288-2, în România prin Byblos, preț: 42$.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro