Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber - PC Magazine Romania, Martie 2004

"Lord of the rings" pe PC

Era de așteptat ca după apariția pe marile ecrane a primei părți din trilogia lui J.R.Tolkien și mai ales după succesul avut, industria PC să preia ștafeta și sa dezvolte noi jocuri care să comercializeze și mai departe imaginile eroilor din poveste.

The Lord of the Rings:
The Fellowship of the Ring

Jocul este puțin mai vechi, apărut în aceiași perioadă cu cel de-al doilea film al trilogiei "Lord of the rings", fiind produs de Black Label Games și Surreal Software. Deși apariția sa datează la începutul anului 2003 rămâne singurul joc al seriei care ne oferă posibilitatea de a explora părțile omise de producțiile de pe ecrane însă prezente în narațiunea lui Tolkien. Este un joc de acțiune și aventură "third person" care ne permite să fim alături de eroi pe tot parcursul traseului acestora. Jucătorul are ocazia să fie Frodo, Gandalf sau Aragorn, să vadă minele din Moria și sa salveze lumea de furia lui Sauron. Este un joc cu adevărat epic se poate spune.

Din păcate există și câteva dezavantaje din această cauză. Povestea este liniară și dacă ați citit cartea sau ați văzut filmul nu veți fi surprinși deloc. Poate doar de partea grafică care are multe imagini extraordinare, corespunzătoare cu stilul fantastic al cărții și filmului. Caracterele cu toate că au fiecare în parte abilități diferite vă sunt oferite în mod automat de joc la momentul propice și asta poate fi destul de frustrant.

Cu toate acestea "The fellowship of the ring" rămâne un joc care merită încercat. O să vă introducă în universul fantastic al lui Tolkien mai adânc decât ar putea să o facă filmul, oferindu-vă simultan și un loc în acțiune, nu numai pe scaun.

The Lord of the Rings:
War of the ring

Primul RTS (real time strategy) al seriei este opera celor de la Liquid Entertainment și Sierra. Se pare că a existat o problema asupra licenței însă a fost rezolvată și "War of the ring" nu a ezitat să apară la timp, convenabil chiar înaintea ultimei părți a trilogiei de pe marile ecrane.

Motorul jocului nu este cu nimic deosebit așa cum s-ar fi așteptat fanii RTS-urilor ci doar o copie a Battle Realms. Deși detaliile grafice sunt foarte bine puse la punct totuși caracterele urmează linia celor din jocul menționat anterior și sunt disproporționate. Astfel armele spre exemplu sunt aproape la fel de mari cât personajul propriu-zis! Nu diferă foarte mult de alte jocuri de același gen, cum ar fi Warcraft. Este vorba despre un "fantasy" așa că până la urmă se poate orice! Totuși ne-am fi așteptat la ceva mai mult decât o copie fidelă a atâtor alte RTS-uri fiind vorba tocmai despre un joc "Lord of the rings".

Există două mari campanii, fiind vorba despre cele două părți adverse din Middle Earth. Veți avea astfel ocazia să trimiteți la luptă eroi precum Gandalf, Legolas, Boromir sau Gimli sau să incercați să-i distrugeți luptând alături de forțele lui Sauron și având alături caractere precum Nazgul sau locotenenții Uruk-Hai.

Fiind vorba de un real time strategy tot ce aveți de făcut până la urmă este să construiți baze, să culegeți resurse și să vă creați armata pentru a cuceri adversarii. Cam atât! Și bineânțeles, să nu uităm eroii care reprezintă cele mai puternice personaje din joc. Totuși există și multe atu-uri care pot să vă convingă să încercați "War of the ring". Dacă în Warcraft sau Battle Realms ați avut sub comandă eroi necunoscuți de această dată nu mai este cazul. Iar misiunile avute nu sunt mai prejos și se leagă cu cele din narațiune și film. Ca exemplu avem Helm´s Deep unde sunteți în control asupra castelului și trebuie să țineți la distanță pentru un timp limitat legiunile de orci care sunt gata să-l cucerească. Elfii, arcași excelenți , sunt răsfirați de-a lungul zidurilor iar Legolas și Gimli pe care îi aveți de asemenea sub stapânire se întrec reciproc în decimarea inamicilor. Vă aduce aminte cumva de vreo scenă familiară?

Nu vă așteptați ca toate elementele din cadrul filmului sau a cărții să se regăsească în joc. În principal este vorba doar despre lupte alături de personajele și rasele preferate, fie ele pozitive sau negative, în locații faimoase.

Fanii RTS-urilor s-ar putea să fie dezamăgiți de acest joc care nu oferă nimic nou ca stil sau gameplay față de altele însă cei care s-au îndrăgostit de universul fantastic creat de Tolkien cu siguranță nu se vor plictisi prea repede de el. Cu atât mai mult datorită existenței și a unui mod multiplayer.

Procesor: PIII 600 sau echivalentul; RAM 128MB; Placă video de 32 Mb; Placă de sunet Microsoft Windows compatibile; CD-ROM.; 800MB spațiu pe HDD

The Lord of the Rings:
Middle Earth (online)

Vivendi Universal Games ne anunță lansarea pe parcursul acestui an al unui nou joc "Lord of the rings" sub denumirea "Middle Earth". Acesta promite să fie un RPG (role playing game) de ultimă generație adresat utilizatorilor de internet. Vivendi promite o experiență unică în care fiecare jucător va avea impact asupra universului din Middle Earth. Deciziile morale cât și traseele alese de catre jucători vor influența destinul acestora din toate punctele de vedere, de la armura care poate fi purtată până la abilitățile individuale. Personajul va putea avansa chiar dacă jucătorul este offline și colaborarea cu ceilalți participanți va fi un aspect cheie al supraviețuirii.

Procesor: PIII 800 sau echivalentul; RAM 128MB; Placă video de 32 Mb; Placă de sunet Microsoft Windows compatibile; CD-ROM

Mai multe detalii despre acest joc le puteți găsi pe www.middle-earthonline.com.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro