Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Recente - PC Magazine Romania, Martie 2004

Cupa Siveco e generația de mâine

[ regulament concurs ]

Dan Iancu

Cupa Siveco nu ar mai fi trebuit prezentată. Deja elevii și profesorii știu despre ce e vorba și recunoașterea primită de echipele participante, nu numai cele câștigătoare, este un fapt de notorietate publică. Acestea fiind zise ar fi de dorit să închei. Numai că subiectul mă atrage mai ales după editorialul de data trecută după care un anonim mă muștruluia cu privire la folosirea calculatoruilui de către copii. Am mai întâlnit conceptul conform căruia un copil cu calculator nu mai știe matematică sau altele. Cupa Siveco vine să demistifice această legendă prin folosirea calculatorului la pregătirea programului educațional. Părerea mea e că nu trebuie să așteptăm să avem toți sacii în căruță și nici ca toată lumea să aibă calculator acasă. Trebuie să-i aducem pe copii la calculator de la vârste din ce în ce mai fragede și să-i obișnuim cu ideea că această unealtă este un mod de a fi liber să gândești. Pe de altă parte aportul elevilor la pregătirea propriului program de studii, cot la cot cu profesorii, dă acestora siguranță și încredere în sine. Cum altfel am vrea să formăm o societate pentru care viitorul să nu fie doar basme?

Poate par unora prea entuziast, dar esențialul este că lăsarea de izbeliște a generației, ce peste puțin timp va fi cea care va decide, este o greșeală. Prin această inițiativă Siveco se pune în elita companiilor care știu că România are nevoie stringentă de oameni foarte bine pregătiți și pentru care calculatorul este un partener valoros în oricare din profesiile pe care le vor alege. Însăși modalitatea de desfășurare a concursului este o noutate de luat în seamă și de către alte inițiative. Subliniez aceasta pentru că rar mi-a fost dat să văd o mai atentă îndrumare de specialitate făcută pe parcursul înscrierii. Este în avantajul celor care vin devreme ca să beneficieze de o consiliere de clasă și minuțioasă. Astfel au de cîștigat experiență și își pot îmbunătăți șansele de a câștiga. Alt amănunt important este faptul că nu doar podiumul beneficiază de atenție, ci și ceilalți finaliști. Noi, PC Magazine România, vom sprijini cu tot sufletul această inițiativă, nu numai prin oferirea de premii în abonamente (finaliștii pe trei luni și câștigătorii un an), dar și prin promovarea acestor soluții în articole la secțiunea de soluții, precum și alte prezentări. S-ar putea ca unele firme să aibă surprize.

Țineți minte, cu cât vor fi mai mulți înscriși, cu atât societatea de mîine va câștiga!


Florin Ilia
Directorul departamentului Internet Space din Siveco România

"CUPA SIVECO reprezintă o premieră din mai multe puncte de vedere. În primul rând este prima competiție școlară la care comisia de jurizare are rol de tutore - în sensul că se implică în corectarea strategiilor de realizare gândite de concurenți, fără a greva punctajul obținut de aceștia. Un alt aspect de noutate absolută este acela ca toate produsele valoroase prezente în competiție, indiferent de poziția ocupată în clasamentul final, sunt incluse în cadrul programului informatizat de instruire din învățământul preuniversitar și sunt distribuite în toate liceele din România pentru folosirea la clasă."

Radu Jugureanu
Responsabil pentru materiale educaționale la SIVECO România

"În anul acesta ne așteptăm la o adevărată avalanșă de lucrări de calitate. Experiența acumulată în timpul concursului CUPA SIVECO de anul trecut și succesul de care s-a bucurat echipa Colegiului Național Cantemir Vodă din Bucureșt la expoziția ONLINE EDUCA BERLIN 2003 sunt factori suficient de motivanți pentru concurenții din acest an. Pe de altă parte, putem vorbi și de îmbunătățirea condițiilor de creație, toate liceele din țară beneficiind acum de un laborator informatizat performant, în care liceenii studiază nu doar informatica, ci și matematica, fizica, biologia și chimia, cu ajutorul AEL. Această platformă de eLearning, dezvoltată de SIVECO Romania, cuprinde lecții interactive ce pot servi elevilor și profesorilor drept model pentru dezvoltarea de noi aplicații."

Traian Ionescu
Directorul programului Sistem Educațional Informatizat, Ministerul Educației, Cercetării și Tineretului

"Obiectivul major al CUPEI SIVECO îl constituie nu evidențierea talentelor participanților de a crea software cu conținut educațional, ci stimularea și recompensarea celor care, cu "scânteie" de creator, oferă noi și ingenioase forme de înșuire de către elevi a unor noțiuni pentru care doar manualul, tabla, creta sau elocința profesorului nu sunt suficiente pentru a descoperi și acumula noi cunoștințe".


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro