Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Recente - PC Magazine Romania, Februarie 2004

Robot Humanoid Sony

Doi roboți QRIO (a se citi Curio) au obținut ropote de aplauze de la cei prezenți în standul Sony de la CES (Consumer Electronics Show) 2004. Qrio, versiunea îmbunătățită a lui SDR-4x, a realizat prima vizită în Statele Unite în calitate de ambasador al suitei tehnologice Sony.

Cei doi roboți au dansat sincronizat unul cu celălalt și au ținut un scurt discurs despre compania mamă, iar în cele câteva minute cât a durat prezentarea, cei prezenți au visat cu ochii deschiși la un viitor în care treburile casnice sunt realizate de roboți, care știu nu numai să gătească dar pot fi chiar și amuzanți.

Numele lui QRIO a fost ales pentru a transmite un mesaj ușor de înțeles și anume "Quest for Curiosity". Acțiunile realizate de Qrio nu sunt controlate din exterior, robotul având nu mai puțin trei procesoare, 38 de motoare, doi ochi cu senzor CCD și un soft avansat pentru "libertatea de mișcare", ceea ce îi permite să se ferească de căzături, să urce o scară, și chiar să alerge.

Spre deosebire de SDR-4x, Qrio poate vorbi în afară de limba japoneză și în limba engleză, având un vocabular de 60.000 de cuvinte. Qrio are și capacitatea de a citi discursuri, de a se conecta wireless la Internet, putând fi folosit astfel și pentru citirea e-mail-urilor și chiar a paginilor Web.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro