Agora
Media
Libraria Byblos



AgoraNews  





PC Magazine Ro  




NET Report   




Ginfo   




agora ON line   





PC Concrete   





Liste de discuții   




Cartea de oaspeți   




Mesaje   





Agora   








Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Recente - PC Magazine Romania, Februarie 2004

Forte acum S.A.

Forte Company, unul dintre principalii integratori de sisteme și furnizori de servicii informatice complexe pe piața românească a pășit în noul an cu o nouă identitate corporatistă și o nouă formă juridică.

Transformarea din Societate cu Răspundere Limitată în Societate pe Acțiuni a fost generată de nivelul de maturitate atins de firmă, de cultura corporației, dar este și o platformă preliminară pentru o posibilă ofertă publică, prevăzută în următorii 2-3 ani. Procesul de transformare în Societate pe Acțiuni a inclus și o creștere a capitalului social subscris cu 20.000.000.000 lei.

"Am recurs la această schimbare la față, atât la nivel vizual, cât și formal, dedicată consolidării poziției de top deținute în prezent, pentru a pregăti participarea cu succes la procesul de consolidare a pieței românești de IT&C, premergător integrării României în Uniunea Europeană", a declarat domnul Cristian Constantinescu, Președintele Consiliului de Administrație și Director General al firmei. Citând din Misiunea Forte, președintele companiei reiterează că "suntem hotărâți să ne susținem renumele dobândit în domeniul IT&C în România și să promovăm extinderea acestuia pe alte piețe europene, punând la baza activității noastre calitatea".

În cei aproape 14 ani de activitate, Forte Company a avut o evoluție continuu crescătoare, în prezent situându-se între primii trei mari integratori de sistem din România. Rezultatele obținute pe parcursul anului 2003 confirmă nivelul atins în 2002, considerat an de vârf, printr-o cifră de afaceri în jurul valorii de 20 milioane $. "Mai important decât rezultatele din 2003 este faptul că începem anul 2004 cu contracte în derulare de circa 12 milioane $. Acest lucru ne va permite să ne concentrăm în 2004 asupra creșterii volumului de integrare de sistem, în special outsourcing în domeniul privat. De asemenea, vom oferi servicii noi, legate în principal de dezvoltarea de software aplicativ și de servicii de tip Call Center", a afirmat președintele companiei.

Forte Company este formată din peste 200 de specialiști și are în grijă, în cadrul contractelor existente, peste 50.000 de calculatoare, distribuite pe întregul teritoriu al țării, acoperit prin infrastructura teritorială proprie a firmei.

Cristian Constantinescu director general, Forte Company

"Am recurs la această schimbare la față, atât la nivel vizual, cât și formal, dedicată consolidării poziției de top deținute în prezent, pentru a pregăti participarea cu succes la procesul de consolidare a pieței românești de IT&C, premergător integrării României în Uniunea Europeană"


Evoluția Forte

 • 1990 În luna decembrie este înființată în București Forte company, societate comercială română, cu activitate exclusiv în domeniul IT și comunicații.
 • 1992 În luna iunie sunt puse bazele Rețelei Naționale de Service, prin intermediul celor 40 de subcontractanți la nivelul fiecărui județ.
 • 1992 În luna noiembrie, Forte Company semnează primul contract cu Microsoft SUA, companie pe care o va reprezanta în România până în decembrie 1996, când ia ființă Microsoft România.
 • 1996 Forte marchează un moment important în evoluția sa, prin înscrierea în domeniul complex al integrării de sisteme informatice, domeniu pentru care se pregătește continuu.
 • 1997 În luna ianuarie începe primul mare proiect de integrare de sistem
 • - Sistem Informatic Integrat Vamal (ICIS).
 • 1998 În luna august se semnează cu IBM contractul pentru cel mai mare proiect de până atunci: infrastructura IT a Ministerului Finanțelor.
 • 1999 Forte Company este autorizată ca Centru de Excelență IBM (IBM Center of Excellence), singurul din România și al treilea din Europa de Est și este premiată ca Best IBM Bussines Partner în România (primul din patru premii succesive).
 • 1999 Forte Company este abilitată ca Centru de Suport Tehnic Microsoft (Microsoft Cerified Support Center), singurul din România, devenind mai târziu Gold Certified Partner for Support Services.
 • 2000 În luna iunie se încheie Procesul de documentare a Sistemului de Management al Calității și de aliniere la cerințele standardului SR EN ISO 9001:1995.
 • 2002 În luna ianuarie se semnează, cu Ministerul Finanțelor Publice, cel mai mare Contract de Mentenanță din istoria Forte.
 • 2003 În luna mai, Forte Company readuce în prim plan calitatea, prin obținerea noii certificări ISO 9001:2001.

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro