Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Timpul Liber - PC Magazine Romania, Noiembrie 2004

Biblioteca TI

Rețele Windows

Parcurgând această lucrare, cei interesați vor afla cum pot fi dezvoltate și administrate rețelele locale cu ajutorul sistemelor de operare oferite de Microsoft.

Cartea începe direct cu prezentarea clienților Windows (Registry, servicii, opțiuni de securitate). Din două considerente, spun autorii. În primul rând, o rețea înseamnă mai multe calculatoare (clienți) conectate între ele. În al doilea rând o parte din setările aplicabile în cazul lui Windows XP se regăsesc și pe servere. Continuă apoi cu serverele DNS, Active Directory, DHCP, ISA, IIS, Exchange, Share Point.

Aspectele esențiale ale instalării și administrării clienților (Windows XP) și a diferitelor tipuri de servere sunt structurate într-o manieră clară și concisă, abordarea fiind una practică, orientată spre oferirea de soluții. Mai exact, cartea încearcă să descrie problemele care pot apărea în practică. În nici un caz nu va răspunde la întrebări de genul: E bun Windows-ul? sau E mai bun decât Linux/Unix ci vă va spune ce se poate face pentru ca lucrurile să meargă bine dacă ați ales Windows-ul.

Rețele Windows, Adrian Munteanu, Valerică Greavu-Șerban, Gabriel Cristescu, Editura Polirom, www.polirom.ro 339 pagini, ISBN 963-681-748-2, preț: 249.000 lei.

Macromedia Flash

Cartea de față descrie una dintre cele mai populare și de succes tehnologii pentru crearea de conținut hipermedia - Macromedia Flash. Volumul oferă detalii privitoare la realizarea unor efecte Flash clasice, precum preloader-ul, efectul de fading sau animarea meniurilor.

Lucrarea este structurată în patru secțiuni. În primul capitol sunt prezentate avantajele folosirii Flash-ului față de alte fișiere ce conțin animații, după care este prezentată interfața și modul de configurare a aplicației. Cel de-al doilea capitol prezintă Flash-ul din punctul de vedere al unui designer web - instrumente, lucruri cu straturi și măști, realizarea animațiilor, construirea butoanelor. Limbajul Action Script este una dintre cele mai importante facilități oferite de Flash și din acest motiv capitolul care îi este dedicat este cel mai cuprinzător. Ultimul capitol este de fapt o colecție de studii de caz, menite să-l îndrume pe cititor să-și creeze propriul sit web.

Macromedia Flash, Cosmin Vârlan, Editura Polirom, www.polirom.ro 449 pagini, ISBN 973-681-707-5, preț: 329.000 lei

IT Production Services

Cele mai bune firme de IT au descoperit secretul managementului unei infrastructuri puternice: construirea unor servicii de producție eficiente și proiectarea unor procese coerente de Production Acceptance. Procedând astfel, au obținut fiabilitate, disponibilitate și facilități puternice de service, transformându-se ei înșiși din centre de obscure suport în furnizori de service de înaltă clasă.

Cartea IT Production Services vă arată cum se poate face acest lucru. Bazată pe date extrase din realizările a peste 200 de companii de IT, este un ghid complet pentru realizarea unui management eficient în medii business critical.

Lucrarea prezintă cele "10 porunci" pentru proiectarea unor organizații IT productive, eficiente din punct de vedere al costurilor; acoperă cele trei ingrediente cheie - oamenii, procesele și tehnologia; arată de ce tranziția bruscă a sistemelor din faza de dezvoltare direct la operațiuni este o rețetă sigură pentru eșec, include studii de caz bazate pe analizarea companiilor din Fortune 500 și Global 2000 și răspunde celor mai frecvente întrebări privind gestionarea infrastructurii IT.

IT Production Services, Harris Kern, Rich Schiesse, Mayra Muniz, Editura Prentice Hall, 190 pagini, ISBN 0-13-065900-2, în România prin Byblos, www.byblos.ro preț: 42$.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro