Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   

Clic aici
PC Magazine

Recente - PC Magazine Romania, Noiembrie 2004

În vizită la DIMO

Singurul loc din Europa destinat producției de cartușe de cerneală pentru imprimante inkjet HP se află în Irlanda, lângă Dublin. La finalul lunii octombrie, DIMO (Dublin Inkjet Manufacturing Organisation) și-a deschis porțile pentru a permite jurnaliștilor din zona EMEA (Europe, Middle East and Africa) să afle mai multe informații legate de tehnologiile ce stau la baza noilor linii de consumabile HP. Prezentările organizatorilor s-au referit la liniile HP de consumabile pentru tipărire (hârtie, cerneală, toner etc.), dar s-au concentrat, așa cum era și de așteptat, pe noua generație de cartușe de cerneală destinată imprimantelor inkjet. Aceasta include două cartușe tri-color (343 și 344), cartușul Photo Inkjet 348, cartușul Grey Photo Inkjet 100 și două cartușe de cerneală neagră (338 și 339).

Prezentările tehnice au oferit o privire din interior a tehnologiilor folosite în construirea unui cartuș și a procesului de dezvoltare a noilor rețete de cerneală. Turul fabricii ne-a prilejuit de asemenea ocazia de a vedea pe viu drumul parcurs de cartușul de cerneală, de la stadiul de cutie goală de plastic și până la ambalare.

Testarea cartușelor de cerneală reprezintă o etapă majoră în drumul cartușului către destinație. Fiecare nou lot de cartușe este trecut printr-o serie de peste 100 de teste, cum ar fi: calitatea imaginii, calitatea textului, viteza picăturii de cerneală, depozitare accelerată (testează comportarea la transport), depozitare în imprimantă (testează abilitatea cartușului de a rezista în perioadele în care nu este folosit), teste de altitudine, teste de cădere liberă, teste de temperatură (-40 - 60 grade Celsius), teste de umiditate.

Asigurarea calității și protejarea clienților în fața încercărilor de înșelăciune reprezintă un obiectiv prioritar pentru HP. Dacă vorbim de cartușele de cerneală, clienții HP beneficiază de mai multe opțiuni în momentul în care se pune problema înlocuirii cartușelor uzate. Există cartușe HP originale, cartușe reîncărcate, cartușe noi compatibile (produse de terți), toate aceste variante fiind și legale, iar alegerea variantei optime este lăsată la îndemâna fiecăruia. Pe de altă parte, există cartușele de cerneală falsificate. Acestea sunt cartușe produse de terți, dar care sunt prezentate ca fiind originale HP, iar acest lucru este ilegal. - Ștefan Iliescu

Generațiile de cartușe de cerneală HP

Știați că?

  • un cartuș de cerneală HP aruncă cerneala pe hârtie prin crearea a 36.000 de explozii de vapori pe secundă. Fiecare astfel de explozie produce de șapte ori mai multă energie decât soarele, pe o perioadă egală cu două milionimi de secundă.
  • cerneala este expulzată din cartuș cu o viteză de 15m/s.
  • distanța dintre capul de tipărire și hârtie este de 1mm.
  • fiecare duză a capului de tipărire are 1/3 din diametrul firului de păr uman.
  • sunt necesare trei ani și 100 de rețete diferite pentru a crea o formulă de cerneală HP.

PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2004 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro