Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber - PC Magazine Romania, Ianuarie 2004

Biblioteca TI

The Art of Java

Iată o carte diferită de majoritatea lucrărilor despre Java. În timp ce alte cărți vorbesc despre elementele de bază ale limbajului, aceasta arată cum să le aplici în unele dintre cele mai interesante și utile task-uri de programare. Exemplele variază de la interpretatori de limbaj, la web crawler-i și subsisteme până la unelte pentru statistici și applet-uri financiare. Cei doi autori, Herbert Schildt și James Holmes arată chiar și cum se aplică Java la inteligența artificială. Fiecare aplicație poate fi folosită așa cum este sau ca punct de plecare pentru propriile aplicații. Cum este și normal, câteva unelte cum ar fi download manager-ul sau subsistemul de e-mail sunt legate direct de internet. Totuși, multe capitole dezvoltă cod care ilustrează Java independent de internet. De exemplu, interpretatorul de limbaj sau rutina bazată pe AI sunt ceea ce se numește "cod pur". Nici una dintre aceste aplicații nu se bazează pe internet, nu folosește o interfață GUI iar în trecut erau de obicei scrise în C++. Simplitatea cu care aceste tipuri de programe pot fi scrise acum în Java demonstrează versatiliatea acestui limbaj.

The Art of Java, Herbert Schildt, James Holmes, Editura Osborne, 370 pagini, ISBN 0-07-222971-3, în România prin Byblos, preț: 48$.

Un "rețetar" de proiectare web

Cartea Aplicații web la cheie prezintă șapte aplicații web concepute în PHP, privind analiza, proiectarea, implementarea și întreținerea unui produs.

Secvențele de cod detaliate și comentate pe larg, abordarea structurată și orientată spre rezolvarea practică a temei propuse, oferirea unor tehnici de proiectare cu aplicabilitate mai largă și a unor soluții la cheie (autentificarea și administrarea utilizatorilor, managementul sesiunilor, coșul de cumpărături, trimiterea de diverse conținuturi către navigatorul utilizatorului) fac lucrarea deosebit de utilă atât studenților de la facultățile de profil, cât și arhitecților, designerilor sau proiectanților web cu experiență.

Fiecare capitol este dedicat unei aplicații și cuprinde formularea cerințelor pe care aplicația trebuie să le satisfacă, detalierea modului de implementare și structurare a părților componente, ilustrarea celor mai interesante fragmente de cod-sursă și prezentarea unui scurt material de utilizare. La finalul capitolului se află un set cuprinzător de referințe bibliografice suplimentare - tipărituri sau adrese web - astfel încât cititorul să poată aprofunda materialul din carte.

Aplicații web la cheie, volum coordonat de Sabin Buraga, Editura Polirom, 286 pagini, ISBN 973-681-456-4, preț:179000 lei.

FrontPage 2003 pas cu pas

Cartea Microsoft Office FrontPage 2003 este de fapt un tutorial care le propune celor interesați să învețe Microsoft FrontPage 2003 să parcurgă fiecare etapă a programului exact la momentul potrivit, folosind metoda "pas cu pas".

Astfel, în funcție de ritmul propriu de studiu și de timpul pe care îl au la dispoziție, aceștia pot afla care sunt elementele de bază cu care se poate construi un sit în FrontPage, cum se pot organiza paginile sau cum se adauga hyperlink-uri, care sunt uneltele de editare și formatare a pozelor, dar și cum se urmărește și analizează traficul de pe un sit web.

CD-ul atașat cuprinde fișiere practice însoțite de instrucțiuni de utilizare, versiunea electronică a cărții cât și alte patru e-cărți: Microsoft Office System Quick Reference; the Insider´s Guide to Microsoft Office OneNote 2003, Microsoft Computer Dictionary, Fifth Edition și Introducing the Tablet PC.

Microsoft Office FrontPage 2003, Editura Microsoft Press, 352 pagini,CD inclus ISBN: 0735615195, în România prin Byblos, preț: 28$.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro