Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Recente - PC Magazine Romania, Ianuarie 2004

Primul sistem PACS exclusiv românesc

Spitalul Universitar de Urgență București a devenit din luna decembrie beneficiarul primului sistem PACS (Picture Archive Communications System) creat exclusiv de o firmă românescă.

IQ PACS, dezvoltat de firma InfoWorld, permite păstrarea tuturor investigațiilor imagistice efectuate în spital (CT, MRI, Angio, Eco, medicină nucleară, endoscopie etc), accesul în timp real la aceste imagini, implementarea unor reguli de securitate, back-up-ul informației și un transfer extins de date între departamentul de imagistică clinică și alte departamente din cadrul spitalului.

În ultimii ani s-a produs o migrare a sistemelor medicale imagistice de la sistemele clasice ce foloseau filmul radiologic spre cele digitale (stocarea imaginilor pe CD-uri este de aproximativ 1000 de ori mai ieftină decât pe filme). În cazul SUUB, datorită volumului mare de investigații imagistice ce se efectuează anual, chetuielile legate de filme se ridică undeva la aproximativ 400.000$/an. Implementarea sistemului IQ PACS va permite odată cu adaptarea echipamentelor existente pentru achiziție digitală, reducerea treptată a consumului de filme până la un nivel de maximum 10% din cel clasic.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro