Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


Timpul Liber - PC Magazine Romania, Septembrie 2003

Biblioteca TI

Programarea în C#

Lucrarea Programarea în C# este o introducere în funcțiile limbajului C#, urmărind valorificarea la maxim a potențialului acestei tehnologii.

Cartea conține o prezentare completă a funcțiilor din C# și a căilor de utilizare eficientă a acestora în Microsoft .NET Framework și conceptele elementare și avansate ale programării orientate pe obiecte, de la scrierea codurilor la proiectarea programelor executabile în limbajul C#.

O prezentare introductivă a programelor și a instrumentelor de programare - editoare, depanatoare, compilatoare, avantajele limbajelor C, C++ și Visual Basic, precum și legăturile lor cu C# interoperabilitatea limbajului C# cu alte instrumente .NET: ASP .NET, VB.NET, Visual C++ .NET, sunt doar o parte din subiectele abordate în carte.

Pentru a programa în C# aveți nevoie de Visual Studio .NET și un computer pe care rulează Windows 2000. Din păcate nu se pot scrie programe în C# și sub Windows 95 sau 98. Visual Studio .NET nu funcționează sub nici o versiune de Windows anterioară versiunii 2000.

Programarea în C#, David Conger, Editurile All, 344 pagini, ISBN 973-571-429-9, preț: 199000 lei.

Timing for Animation

Scrisă de doi profesioniști în domeniu, cartea Timing for Animation descrie principiile sincronizării animațiilor realizate de mână. Cei doi autori - Harold Whitaker și John Halas - pornesc de la ideea că sincronizarea în animație se bazează pe legile mișcării în natură și arată cum se sincronizează mersul sau alergarea, cum se crează impresia de greutate a unei personaj, cum se transmite forța sau care sunt efectele fricțiunii.

Deși a fost scrisă în special pentru animațiile 2D, cartea poate fi folosită cu succes în orice studio de animație modern. Cum trebuie aranjate desenele unele în raport cu celelalte? Câte sunt necesare? Cât spațiu trebuie lăsat între un grup de desene și celălalt? Cât timp trebuie să rămână pe ecran fiecare desen sau grup de desene pentru a crea un efect dramatic? Vă spun cei doi specialiști. Pentru că în toate aceste cazuri arta sincronizării este vitală.

Ilustrațiile din carte au fost realizate de John Halas, cunoscut ca "tatăl animației", printre cele 2000 de animații realizate de acesta numărându-se și legendara Fermă a animalelor.

Timing for Animation, Harold Whitaker, John Halas, Editura Focal Press, 142 pagini, ISBN 0-240-51714-8, în România prin Byblos, preț:18Ł.

Spinning the Web

Spinning the Web este o carte se concentrează pe legăturile dintre relațiile publice și tehnologia comunicațională. Totuși, nu este o lucrare tehnică, ci mai degrabă un manual pentru utilizatorii de internet care lucrează în domeniul relațiilor publice. Chiar dacă textul trece în revistă câteva procese de bază menite să plaseze relațiile publice în mediul electronic, cartea se adresează cititorilor familiarizați cu scopurile, strategiile, instrumentele și funcțiile relațiilor publice.

Cartea are două obiective: pe de o parte să evidențieze limitările și calitățile internetului și modul în care acestea pot fi exploatate pentru desfășurarea unei activități de succes în domeniul relațiilor publice, și, pe de altă parte, să-i ajute pe care care lucrează în acest domeniu să-și formeze un set de cunoștințe de bază privind tehnologiile internet, pentru a comunica eficient cu web designer-ii și alte persoane din departamentele tehnice cu care trebuie să intre în contact în activitatea de zi cu zi.

Spinning the Web, Diane F. Whitmer, Editura Longman, 233 pagini, ISBN 0-321-07713-X, în România prin Byblos, preț: 18$.

Visual Basic .NET

Lecții simple, ușor de parcurs; concepte de bază explicate pe înțelesul tuturor; tehnici folosite de orice programator care se respectă; informații de ultimă oră despre noile facilități oferite de Visual Basic .NET - iată doar câteva motive pentru a răsfoi cartea Visual Basic .NET, o apariție recentă în catalogul Editurilor All.

Organizată în stilul caracteristic volumelor din seria The Complete Idiot´s Guide, cartea oferă informații utile privind instalarea programului Visual Basic .NET, extragerea și stocarea textului, manipularea stringurilor, scrierea declarațiilor If...Then și Select Case, împărțirea unui program în proceduri și funcții, depistarea erorilor de execuție, programarea diverselor controale, crearea și afișarea caracterelor cu mesaje și a casetelor de dialog, scrierea buclelor de program și crearea modulelor pentru codurile de program frecvent utilizate.

Instrucțiunile pas cu pas pentru crearea unei aplicații Windows simple, informațiile complete despre noile biblioteci de clasa I/O din Visual Basic .NET, lista completă a controalelor disponibile în Visual Basic .NET și informațiile exacte despre programarea orientată pe obiecte și implementarea ei folosind limbajul Visual Basic .NET sunt prezentate de așa natură încât după parcurgerii întregii cărții, cititorii să-și poată crea propriile programe în Visual Basic .NET.

Visual Basic .NET, Clayton Walnum, Editurile All, 357 pagini, ISBN 973-571-439-6, preț: 199 000 lei.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro