Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Septembrie 2003

Știri pe scurt

De la 1 august, portalul Home.ro are o nouă imagine, mai actuală, mai tinerească, mai distractivă și o nouă siglă. Noul design al sitului este completat de îmbunătățirea serviciilor gratuite oferite utilizatorilor români de internet. Conturile gratuite de email au crescut de la 5 la 10MB, s-a stabilit o colaborare cu Agenția de Știri Rompres pentru furnizarea știrilor zilnice, iar File Manager-ul a devenit Net Drive (un loc unde utilizatorii își pot stoca fișierele pe care doresc să le accesezi de pe orice calculator sau să le împartă cu prietenii).

Connex a început construcția unei rețele în standardul de semnalizare numărul 7 (SS7) bazată pe tehnologie Cisco. Punctul de transfer IP al Cisco va fi folosit pentru transportul întregului trafic SS7 al Connex, incluzând ISUP (ISDN User Part), TCAP (Transaction Capabilities Application Part) și trafic SMS. Connex anticipează că dezvoltarea rețelei SS7 peste IP utilizând Cisco ITP va îmbunătăți eficiența operațională a companiei. Soluția Cisco ITP folosește o tehnologie de tip "carrier class" de ultima generație, pentru a combina funcționalitățile tradiționale ale unei rețele STP (Signalling Transfer Point) cu o densitate ridicată de porturi și a realiza un transport impecabil de semnalizare SS7 peste o rețea IP.

Dan Nica, ministrul M.C.T.I, s-a întâlnit cu o delegație chineză condusă de Zhang Taifeng, președintele ZTE Corp., care a anunțat intenția companiei pe care o conduce de a stabili în România, în perioada următoare, puncte de producție și cercetare dezvoltare în domeniul comunicațiilor.

Produsul Oracle9i Application Server a înregistrat cel mai accelerat ritm de dezvoltare pe piața vest-europeană a serverelor de aplicații, se arată într-un studiu IDC dedicat vânzărilor din acest segment de produse de platformă. "Cu o creștere de 15,7 % în anul 2002, Oracle se situează în fața principalilor competitori IBM și BEA," apreciază Rob Hailstone, autor al raportului IDC. "Succesul obținut de Oracle este remarcabil, în condițiile unui an extrem de dificil."

Pe 31 iulie 2003 a fost publicată Legea 304/2003 privind serviciul universal și drepturile utilizatorilor cu privire la rețelele și serviciile de comunicații electronice. Legea stabilește cadrul de reglementare a relațiilor dintre furnizorii de rețele și servicii de comunicații electronice, pe de o parte, și utilizatorii finali, pe de altă parte, instituind reguli privind furnizarea serviciilor.

Compania Oracle anunță disponibilitatea celei de-a doua versiuni a pachetului Oracle Collaboration Suite, care include acum, pe lângă o serie de noi funcționalități și îmbunătățiri, aplicația pentru susținerea de conferințe pe Internet. Oracle a anunțat de asemenea un nou model de prețuri pentru acest tip de software, ce permite companiilor să implementeze mult mai ușor sistemele de conferințe Web, la costuri semnificativ reduse. Aplicația Oracle Web Conferencing, componentă a pachetului Collaboration Suite Release 2, facilitează prezentările online, făcând managementul unei organizații mult mai productiv. Astfel, utilizatorii au acum posibilitatea să își planifice mult mai ușor conferințele, să trimită și să primească notificări și să programeze întâlniri.

La Conferința și Expoziția LinuxWorld, IBM a câștigat două Premii de Excelență pentru Produse Open Source din partea IDG World Expo și Uniform Association. Premiile recunosc inovațiile în materie de produse open source și servicii aduse de participanții la LinuxWorld, expoziție ce a reunit furnizorii de vârf hardware și software din întreaga lume. Noul Mediu de Cluster Integrat DB2 (DB2 Integrated Cluster Environment sau DB2 ICE) de la IBM a primit premiul pentru "Cea mai bună soluție cluster", premiul "Cea mai bună soluție de stocare" fiind adjudecat de IBM Tivoli Storage Management Solution.

Dan Nica s-a întâlnit pe 26 iulie, la Panciu, cu reprezentanții a 50 de companii de televiziune prin cablu din comune, orașe mici și mijlocii pentru a discuta probleme specifice ale acestei industrii. Cu această ocazie, ministrul a anunțat că începând cu 1 august 2003, va fi pusă la dispoziția operatorilor o nouă bandă de frecvențe, care va permite transmiterea a 20 - 21 de canale, față de 7-8 cât este capacitatea maximă în acest moment. Decizia are la bază cererile cetățenilor de a avea acces la un număr cât mai mare de posturi, în prezent fiind transmise 17 canale românești și 11 titrate în limba română.

M.C.T.I. a inițiat în luna august un proiect de evaluare a stadiului curent de dezvoltare a infrastructurii tehnologiei informației și comunicațiilor în România. Proiectul presupune crearea unei metodologii pentru evaluarea e-readiness prin organizarea de anchete și sondaje, dar și prin preluarea de informații din bazele de date ale agențiilor guvernamentale, sectorului privat și telecomunicațiilor.

TRANSELECTRICA și HP au semnat un contract de închiriere de echipamente și servicii de tehnologia informației în valoare de 50 miliarde lei. Contractul, adjudecat prin licitație, își propune asigurarea serviciilor de furnizare, instalare, configurare echipamente, servere, stații de lucru și tehnica de producție de documente cu software preinstalat și licențiat, precum și asistență tehnică completă.

Conform unui raport realizat în 2002 de Institutul federal pentru servicii destinate muzeelor și bibliotecilor, 87% din muzee folosesc cel puțin câteva tehnologii informaționale, numărul acestora fiind în creștere pe măsură ce instituțiile se orientează spre soluții - cum sunt cele oferite de HP - care sprijină studierea, documentarea și protejarea a aproape tuturor mediilor artistice, inclusiv tablourile, tapiseriile, fotografiile, porțelanul și ceramica, sculpturile și multe altele. Tehnologia nu ajută numai la protejarea lucrărilor de artă ci contribuie și la înlăturarea barierelor culturale prin punerea la dispoziția marelui public, prin intermediul web-ului, a colecțiilor de artă.

A&C Internațional, distribuitor autorizat Autodesk în România, anunță toți utilizatorii programelor AutoCAD LT 2000-2004 cumpărate înainte de 1 august 2003 că beneficiază de un discount de 50% din prețul de listă al Cross-Upgrade-ului către aplicațiile verticale 2004, ceea ce reprezintă o reducere de aproximativ 60% din prețul unei licențe full. Promoția este valabilă în perioada 1 august - 20 octombrie 2003 și se aplică pentru procedura de Cross-Upgrade de la AutoCAD LT 2004, 2002, 2000i și 2000 la AutoCAD 2004, Autodesk Inventor Series 7, AutoCAD Mechanical 2004, Autodesk Architectural Desktop 2004, Autodesk Map 2004 și Autodesk Land Desktop 2004.

MCTI a emis pe 5 august 2003 trei avize pentru furnizarea instrumentelor de plată cu acces la distanță, de tip Internet-banking și home-banking pentruWest Bank SA Arad și BRD. Astfel au fost eliberate un aviz provizoriu de tip Internet banking - SANPAOLO B@NK - pentru West Bank SA Arad și alte două valabile pe o perioadă de un an pentru aplicațiile de home banking MultiX și SOGECASH, puse la dispoziția clienților de către BRD. De la începutul anului 2003, MCTI a eliberat 29 de avize pentru furnizarea instrumentelor de plată cu acces la distanță, de tipul aplicațiilor Internet-banking sau home-banking.

Motorola a anunțat lansarea modelului V60p, primul său telefon mobil CDMA 1x echipat cu tehnologia PTT (push-to-talk). Disponibil într-o primă fază în rețelele operatorului american Verizon Wireless, comunicația push-to-talk este o caracteristică dependentă de rețea și necesită un abonament pentru planul de servicii ales.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro