Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Septembrie 2003

Soluție completă pentru documentele electronice

IRIS și E-Sign Romania, prima autoritate de certificare acreditată din România, au anunțat lansarea primei soluții complete permițând utilizatorilor crearea, semnarea și distribuirea fiabilă a documentelor în format electronic.

Soluția conține aplicația software Adobe Acrobat 6.0 CE Standard, un certificat digital e-sign, un SmartCard securizat și un cititor SmartCard, fiind disponibilă pentru o periodă de timp limitată la prețul promoțional de 249€.

"Compania Adobe susține trecerea la ePaper de peste 10 ani, odată cu lansarea standardului Adobe PDF - format electronic universal accesibil, ca fiind o condiție esențială pentru eficientizarea operațională, fluidizarea comunicațiilor și reducerea costurilor pentru organizațiile administrative și economice care utilizează încă masiv documente pe suport de hârtie." a declarat Nikolai Savov, Director General IRIS. "Pe de altă parte, proliferarea documentelor electronice ridică noi și complicate probleme legate de menținerea confidențialității informațiilor și protecția proprietății intelectuale. Suntem încântați că, în parteneriat cu E-Sign România, putem oferi atât utilizatorilor individuali cât și organizațiilor o soluție completă pentru lucrul cu documente electronice în condiții de siguranță sporită prin securizarea acestora cu semnături electronice și atribuirea permisiunilor de acces și utilizare."

"Pe măsură ce evoluăm la concepte precum comerț electronic sau afaceri electronice, importanța încrederii pe web este crucială. Transmiterea documentelor electronice în siguranță este o prioritate. Prin pachetul promoțional Acrobat & e-sign utilizatorii îmbină cu succes opțiunile de securitate ale documentelor în format PDF și semnătura electronică bazată pe certificate printr-un simplu clic" a declarat Marius Daniel Pestina, Director General al E-Sign România.

Facilitățile de securitate sunt întregite prin integrarea semnăturilor electronice bazate pe certificate calificate emise de E-Sign, echivalente semnăturilor olografe conform legislației românești în vigoare, care acordă garanții suplimentare asupra provenienței, integrității și non-repudierii documentelor electronice.

Verificarea autenticității semnăturilor electronice poate fi realizată de către destinatarii documentelor atât cu aplicațiile din gama Adobe Acrobat, cât și cu programul gratuit Adobe Acrobat Reader, disponibil prin descărcare de la adobe.com.

Datorită semnăturii digitale este posibilă realizarea prin internet a oricărui tip de tranzacție comercială, economică sau legală. De asemenea este posibilă întreținerea electronică a relațiilor cu Administratia Publică, companiile mai vechi sau mai noi, băncile, companiile de asigurări și altele care pot avea acum încredere în relațiile cu tehnologia web, știind că are recunoaștere legală.

Detalii la: www.e-sign.ro, www.iris.ro.


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro