Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Septembrie 2003

Microsoft dotează Windows-ul cu instrumente P2P

Microsoft a lansat recent un pachet de dezvoltare a aplicațiilor peer-to-peer și o actualizare la Windows XP care adaugă suport pentru protocolul de rețea Internet Protocol versiunea 6 (IPv6). Ambele instrumente Windows XP au ca scop simplificarea creării aplicațiilor peer-to-peer. Instrumentele sunt disponibile pentru descărcare de pe situl companiei Microsoft. Intr-o rețea peer-to-peer, mașinile comunică individual una cu alta, nefiind necesare încărcările și descărcările de fișiere pe un server central. Cele mai vizibile aplicații peer-to-peer sunt cele de interschimbare a fișierelor de muzică prin internet, dar unele companii software văd un rol important al rețelelor peer și în aplicațiile de întreprindere.

Groove Networks a construit o aplicație de colaborare în jurul ideii de partajare a documentelor între PC-urile din rețea și în jurul intrumentelor de comunicație, cum este mesageria instantanee, Microsoft fiind parțial proprietar al Groove.

De asemenea, Sun Microsystems a investit în tehnologiile peer cu inițiatțiva sa Jxta, un set de capacități de programare care permite dezvoltarea sistemelor peer-to-peer.

Cu noul pachet Windows XP, Microsoft mai speră să încurajeze dezvoltarea aplicațiilor peer, precum și să sprijine vânzările de Windows XP. Pachetul de dezvoltare Windows XP introduce câteva mecanisme pentru adaptarea la rețelele peer. De exemplu, actualizarea sprijină urmărirea identității utilizatorilor dintr-o rețea, care de regulă se bazează pe un director plasat pe un server. De asemenea, pachetul mai are o caracteristică "graphing and grouping", care ajută la distribuirea datelor pe mai multe mașini din rețea.

Detalii la: www.microsoft.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro