Agora
Media
Libraria ByblosAgoraNews  

PC Magazine Ro  
NET Report   
Ginfo   
agora ON line   

PC Concrete   

Liste de discuții   
Cartea de oaspeți   
Mesaje   

Agora   
Clic aici
PC Report - ultimul numar aparut


In direct - PC Magazine Romania, Septembrie 2003

IBM și SuSe Linux câștigă prima certificare de securitate pentru Linux

IBM și SuSe Linux au anunțat că SuSe a obținut prima certificare de securitate pentru Linux, făcând astfel un nou pas decisiv pentru maturizarea Linux, care permite adoptarea sistemului de operare de către guverne și companii din întreaga lume, în medii care rulează aplicații critice.

SuSe Linux Enterprise Server 8 (SLES 8) a obținut certificarea Common Criteria Security (Criteriul Comun de Securitate) rulând pe un server IBM eServer xSeries. Common Criteria (CC) este un standard ISO recunoscut internațional (ISO 15408), utilizat de Guvernul Federal și de alte organizații pentru a defini securitatea și siguranța produselor tehnologice. Potrivit acestui standard, produsele sunt evaluate respectând o serie de standarde stricte care definesc mai multe funcții, precum mediul de dezvoltare, funcționalitatea sistemelor de securitate, administrarea vulnerabilităților de securitate, documentația referitoare la securitate și testarea produsului.

De asemenea, este prevăzut ca SLES 8 rulând pe platformele IBM eServer să îndeplinească în acest an și specificațiile prevăzute de standardul Common Operating Environment (COE). Acest standard unic al Departamentului de Aparare al Statelor Unite definește cerințele de funcționalitate și interoperabilitate al produselor TI achiziționate comercial. Specificația COE este utilizată pentru a verifica funcțiile și modul de rulare al produselor software în cazul în care acestea sunt utilizate împreună cu aplicații guvernamentale cu coduri particularizate. COE este larg recunoscut drept un mediu de calcul standard pentru sistemele de comandă și control ale Guvernului SUA.

Detalii la: www.ibm.com; www.suse.com


PC Magazine Ro | CD ROM | Redactia | Abonamente | CautareArhive

Copyright © 1999-2002 Agora Media.

[email protected]

LG - LifeŽs Good

www.agora.ro

deltafri

www.agora.ro

www.agora.ro

www.agora.ro